La Dra. Marta Calsina, especialista en cirurgia oculoplàstica del grup Admiravisión va participar en el congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària i ens explica les principals novetats que es van presentar.

El Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària, va tenir lloc a Bilbao entre els dies 8-10 de juny de 2016, unint als principals especialistes de cirurgia plàstica ocular i orbitària del país i convidant també a ponents estrangers.

El primer dia de congrés es va dedicar monogràficament al curs de cavitats anoftàlmiques i pròtesis oculars. Inicialment es va tractar l’ull cec dolorós i tisi del globus ocular, que va centrar el tema de evisceració versus enucleació. A posteriori, es va centrar el tema en els diferents implants orbitaris que s’han anat utilitzant al llarg del temps així com la utilització d’empelts dermograsos quan cal. Finalment es va parlar de les complicacions i com abordar-les.

Un altre dels temes que es va aprofundir és l’evidència científica en cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària, per a això es van revisar alguns dels metanàlisi de eye.cochrane. Aquesta ponència va posar de manifest la importància de realitzar estudis científics a partir d’ara en cirurgia oculoplàstica ben dissenyats.

Una ponència molt interessant va ser “El Paper de l’Aloe Vera, la Rosa Mosqueta, l’extracte de Centella Asiàtica, silicona i altres en la cicatrització de ferides quirúrgiques”. El ponent va demostrar que no hi ha evidència científica que cap d’aquestes substàncies sigui beneficiosa per a la cicatrització de les ferides.

A nivell estètic la ponència “Activant llum a la cara”, va aportar novetats sobre la injecció de toxina botulínica i àcid hialurònic en l’àrea facial.

congreso de la Sociedad Española de Cirugía Plástica Ocular y Orbitaria

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?