El Dr. Carlos Martín ens informa de les novetats presentades

Com cada any, al congrés de la Societat Espanyola d’Oftalmologia, els oftalmòlegs podem trobar multitud de sessions i presentacions per a la nostra formació continuada que abasta patologies i tractament de la còrnia, retina, superfície ocular, estrabisme, uveïtis, oculoplastia, estètica palpebral, glaucoma, … per citar algunes de les subespecialitats. Fins i tot es tracten temes de gestió hospitalària.

Participació del nostre equip al congrés

En aquesta edició, el nostre equip ha presentat un pòster sobre el nòdul hipertròfic corneal idiopàtic: canvis morfològics, refractius i topogràfics pre i post quirúrgic.

D’altra banda, el professor Dr. Jesús Costa Vila ha participat en una taula rodona sobre l’intrusisme professional en l’oftalmologia, tema que preocupa al nostre col·lectiu perquè impedeix el correcte diagnòstic de patologies que requereixen un estudi mèdic complet i que, de no ser diagnosticades a temps, poden comprometre seriosament la visió. El glaucoma, la retinopatia diabètica o la DMAE en són alguns exemples.

Noves tècniques quirúrgiques en traumatismes oculars

Especial menció mereix la ponència més concorreguda d’aquest any, que ha tractat sobre el tractament mèdic-quirúrgic dels traumatismes oculars, mostrant noves tècniques quirúrgiques i casos clínics que ens són de gran interès.

Els laboratoris farmacèutics també presentaven, com cada any, les seves novetats i actualitzacions en diferents fàrmacs i dispositius mèdics. Aquí també podríem estendre’ns probablement en excés, però ens agradaria destacar alguns productes que ens han resultat interessants:

Nous dispositius de drenatge per al glaucoma

L’implant de dispositius de drenatge, per a una cirurgia del glaucoma mínimament invasiva, estan en ple ús dins de la nostra activitat quirúrgica. En aquest sentit, continuen apareixent nous dispositius amb millors prestacions per al control òptim de la pressió intraocular en el context del glaucoma.

Làsers de femtosegons en cirurgia Lasik i de la cataracta

Els làsers de femtosegons ja estan plenament implantats en els centres oftalmològics més importants. El seu ús en cirurgia refractiva LASIK ha aconseguit millorar els resultats, ja prou bons de per si, dels “tradicionals” microqueratoms. El seu ús en la cirurgia de la cataracta està, potser, un pas per darrere, encara que és molt probable que també acabi sent d’ús general en els propers anys.

Noves tecnologies per al tractament de l’ull sec

Aquest any, potser, hagi estat l’any de la “síndrome de l’ull sec” i el seu tractament. Han aparegut diferents dispositius electrònics per a diagnòstic i tractament de diferents patologies que provoquen ull sec.

Sense entrar en marques comercials i diferents mètodes de tractament la IPL (Llum polsada intensa) i els sistemes de pulsació tèrmica (sistemes que aconsegueixen generar calor i pressió mecànica sobre les parpelles, per tal de normalitzar el funcionament de les glàndules de Meibomio, que tenen un paper fonamental en l’etiologia de la síndrome d’ull sec) han demostrat la seva indicació per a aquests trastorns.

En Admiravisión fa uns mesos que hem incorporat un d’aquests sistemes a la nostra pràctica diària per al tractament de l’ull sec. Així mateix, disposem de la tecnologia necessària per crear col·liris de plasma ric en factors de creixement individualitzat amb resultats excel·lents.

En definitiva, com cada any, el congrés de la SEO és una gran oportunitat per fer un pas cap endavant per millorar els resultats de la nostra pràctica mèdica.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?