Paquimetria corneal

Paquímetro

Paquimetria

Què és la paquimetría corneal?

La paquimetria és un examen indolor que permet mesurar el gruix de la còrnia. La paquimetría pot ajudar al diagnòstic i tractament del glaucoma, ja que el gruix corneal pot influir en els valors que s’obtenen de la pressió intraocular.

Patologies relacionades

Glaucoma

Edema corneal

Miopia, Hipermetropia i Astigmatisme

Per a què serveix la paquimetria?

La paquimetria pot ajudar al diagnòstic i tractament del glaucoma, ja que el gruix corneal pot influir en els valors que s’obtenen de la pressió intraocular. Coneixent la mesura del gruix corneal, l’oftalmòleg pot comprendre millor el valor obtingut en el mesurament de la pressió intraocular i desenvolupar un pla de tractament més adequat. El procediment és ràpid i en un minut s’obté el mesurament per a tots dos ulls.

La paquimetría corneal resulta fonamental en la valoració del grau d’hidratació de la còrnia i en el diagnòstic i cuantificaión de l’edema corneal.

Així mateix resulta essencial en la valoració preoperatòria de la cirurgia que requereix aprimar o implantar cossos artificials a l’interior de la còrnia, com ara la cirurgia refractiva corneal, l’implant de segments intracorneales, etc.

Com es realitza?

Consisteix en la tècnica de mesurament del gruix de la còrnia en diferents punts de la superfície d’aquesta. La paquimetria pot ser ultrasònica, que requereix de contacte entre la sonda de mesurament i la còrnia, i que es basa en el mateix fonament que la biometria ultrasònica. També existeixen tècniques de biometria òptica, en les quals mitjançant l’ús d’un feix de llum es mesura la distància entre els reflexos provocats en les superfícies anterior i posterior de la còrnia.

Demana cita

La primera visita sense compromís.
Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?