Tecnologia

Keratograph 5M

El Keratograph 5M de OCULUS és un topògraf corneal avançat amb un queratòmetre real integrat i una càmera de color optimitzada per imatge externa amb el qual pot fer-se diagnòstic de l’tipus d’ull sec mitjançant el programari JENVIS Pro Dry Eye. Aquest quertatògraf té unes característiques úniques que inclouen l’examen de les glàndules de Meibomi i de el temps de ruptura de la pel·lícula lacrimal, de manera no invasiva, així com el mesurament de l’alçada de menisc lacrimal i l’avaluació de la capa lipídica.

orbscan

Orbscan

Tomògraf i topògraf corneal computat que utilitza tecnologia de Disc de Plàcid combinat amb escaneig per esquerda de la còrnia, d’alta resolució. És un aparell que ens permet analitzar la còrnia ja sigui el seu gruix en diferents punts com la regularitat de la superfície anterior i posterior de la mateixa. És imprescindible per a la cirurgia refractiva amb làser.

Dx Analyzer™

DX Analyzer

DX Analyzer per a la medició de l’estabilitat de la llàgrima. Mitjançant el mètode del doble pas obtenim mesures objectives de la qualitat visual del pacient quantificant els efectes de la pel·lícula lacrimal en la seva visió i monitoritzant els canvis dinàmics de la qualitat òptica. L’anàlisi de l’estabilitat de la pel·lícula lacrimal ofereix una major seguretat davant els resultats postoperatoris dels pacients de cirurgia refractiva i Premium. Dx Analyzer ™ ofereix una mesura ràpida, objectiva i no invasiva de la qualitat visual. Disposa d’un programari de control i adquisició de mesures que proporciona avantatges addicionals: fàcil maneig, entorn de treball intuïtiu i control en temps real.

Dx Analyzer ™ permet obtenir:

 • Vision Break Up Time (VBUT) en menys d’1 minut
 • Anàlisi de Zaldivar
 • Monitorització de la patologia i evolució del ractament
 • Meibografía d’alta definició
 • Informes objectius que ajuden a la comprensió per part del pacient

Làser Argon

És un tipus de làser utilitzat en els diabètics per evitar la progressió de neovasos. També en els glaucomatosos per obrir el canal de Schlemm. De la mateixa manera en els miops amb afectació retiniana i de fet en ser un làser fotocoagulador pràcticament s’usa de forma rutinària cada dia en múltiples lesions.

Especular SP-3000P

Microscopi especular de no contacte, per al’avaluació avançada de les cèl · lules endotelials i paquimetria.

La còrnia té dues capes amb cèl·lules hexagonals l’epiteli i l’endoteli. Amb la microscòpia especular podem analitzar aquestes capes i comptar quantes cèl · lules té, que mida té cadascuna d’elles de mitjana i que forma té. D’això se’n diu densitat cel · lular endotelial, polimegatismo i pleomorfismo cel·lular. La capa més important és la interna o endoteli ja que els seus cèl·lules van morint amb l’edat i no es regeneren. Les distròfies de Fuchs o les còrnies Guttatas, no és més que el descens en el nombre de cèl·lules d’aquest endoteli.

Topògraf Sirius

Sirius és un sistema d’alta precisió per a l’anàlisi tridimensional de la còrnia i el segment anterior.

Aquesta nova tecnologia ens facilita:

 • el diagnòstic de ectàsies corneals
 • el diagnòstic de defectes refractius
 • la planificació de la cirurgia refractiva
 • l’avaluació de la cambra anterior, angle camerular i tamització del glaucoma
 • Aprofitant les dades de la reconstrucció de Plácido juntament amb cadascuna de les imatges de Scheimpflug, adquirides al mateix temps per dos càmeres diferents.

Sirius és capaç d’obtenir mesures precises d’elevacions, curvatura, potència i gruix de la còrnia al complet. Tot i que la reconstrucció tridimensional de les imatges de Scheimpflug permet obtenir un perfil i dades de gruix detallats, és insuficient per calcular curvatures i dades de potència amb una precisió acceptable i repetible. D’altra banda, la tecnologia de Plácido pot oferir informació parcial de les estructures de la còrnia, i no és capaç de mesurar la superfície posterior (i el gruix corneal) i adquirint la cara anterior amb una cobertura limitada. Sirius supera aquestes limitacions unint les dues tecnologies, amb una adquisició realitzada en el mateix eix de referència i al mateix temps.

Més característiques

 • Anàlisi corneal i del segment anterior
 • Curvatures tangencials i axials de la superfície anterior i posterior de la còrnia
 • Poder refractiu de les dues cares per separat i potència equivalent
 • Mapes altimètrics amb referències variables
 • Mapes paquimétrico i de profunditat de cambra amb angles iridocorneales automàtics
 • Anàlisi del front d’ones i qualitat visual del pacient
 • Anàlisi del queratocon i classificació per BCV
 • Planificació d’Anells intraestromals millorada
 • Evaluació dels glaucoma, fórmules de correcció de la PIO
 • Ajust de lents de contacte, compatible amb ortoqueratologia
 • Pupil·lòmetre estàtica i dinàmica
 • Imatges amb retroiluminació per densitometria
 • Anàlisi de Glàndules de Meibomio
 • Ruptura de Llàgrima (BUT) amb mesura automatitzada i gràfic d’evolució
 • Mòdul de Càlcul de LIO per Ray-Tracing compatible amb lents tòriques
 • Estadístiques d’adquisicions i control de fixació del pacient

Cirurgia refractiva amb Làser Amaris i Làser Ziemmer Z6

Tenim un compromís amb els nostres pacients que ens porta a una renovació tecnològica permanent, a la recerca de les millors opcions del mercat, i amb la finalitat de garantir els millors resultats possibles, amb la tecnologia disponible. Per aquest motiu, hem incorporat un làser Amaris d’última generació, combinat amb un làser Ziemmer Z6 per optimitzar, encara més, les intervencions de cirurgia refractiva. El canvi és espectacular. La sensació de llibertat és… tornar a néixer!. Veure la vida a través d’unes ulleres et treu llibertat. Recupera-la amb els nous Làsers Amaris i Ziemmer Z6.

Més informació

 Láser Femtosegundos Ziemmer Z6

El láser femtosegundos permite realizar el corte corneal necesario para levantar el flap y aplicar los rayos láser excímer para modelar la córnea. Nuestro grupo utiliza el láser femtosegundos Imex Z6 que se distingue por su seguridad y eficacia. Es el único láser de femtosegundo que usa baja energía (trabaja en el rango de nanojulio y megahercios), cosa que ofrece una enorme precisión y una alta reproducibilidad, maximizando la seguridad y permitiendo operar un mayor rango de dioptrías, porque consigue el flap de mayor tamaño que el resto de equipos láser femtosegundos del mercado. Otras de las ventajas de este equipo son una mayor rapidez y la portabilidad que favorece una mínima afectación de las condiciones ambientales El cambio es espectacular. La sensación de libertad es … ¡volver a nacer!. Ver la vida a través de unas gafas te quita libertad. Recupérala con los nuevos Láseres Amaris y Ziemmer Z6 .

Laser YAG YC-1300

Laser YAG YC-1300

Làser que emet una longitud d’ona pròxima a l’espectre infraroig (1.064 nm) en forma de polsos de gran energia en períodes molt petits de temps. És utilitzat sobretot per a destruir objectius relativament transparents en pol anterior: càpsula posterior, iris, membranes vítries anteriors.

pentacam hr

Pentacam HR

La Pentacam és una cambra rotatòria basada en Scheimpflug que captura imatges basades en Scheimpflug del segment anterior de l’ull. Aparell d’última generació ens permet analitzar la superfície anterior de la còrnia i la posterior així com el gruix d’aquesta. D’altra banda efectua un tall òptic que ens permet analitzar l’angle de la càmera anterior de l’ull amb la finalitat d’analitzar les seves mesures per a la col·locació de lents intraoculars fàquicas anteriors o posteriors.

RetCam

Retcam

Retcam per al diagnòstic de la retinopatia del prematur. RetCam és l’única Cambra de camp ampli (de fins a 130°) que s’utilitza per a capturar imatges de la retina de nounats prematurs.

Avantatges del sistema RetCam en les unitats de nounats

L’ús del sistema RetCam en les unitats de nounats té avantatges molt importants:

 • Amb una sola captura permet un examen d’una zona molt àmplia de la retina (130°). La lent de camp ampli de la càmera digital permet fàcilment documentar la totalitat de la retina menys de nou imatges. No hi ha cap altra cambra en el mercat que ho permeti amb la resolució d’imatge que ofereix el sistema RetCam II.
 • Comparació d’imatges. El programari del sistema permet la comparació d’imatges. Característica amb el que l’especialista pot observar l’evolució del pacient entre exàmens i optimitzar el seu diagnòstic.
 • Documentació instantània. RetCam crea un registre permanent de les captures digitals en suport informàtic. Les imatges poden ser exportades o transferides a una impressora, suport extern o via e_mail per al seu estudi en un altre lloc o per un altre especialista.
 • Pot ser usat per personal entrenat. La infermera de la unitat de nounats o l’oftalmòleg poden utilitzar el sistema i programar el calendari d’exàmens segons la conveniència de l’equip de nounats.
 • Requereix temps d’entrenament i poc temps d’examen. El sistema és molt fàcil d’utilitzar i un examen complet tindrà una durada inferior de cinc minuts per ull. Aconseguint així una distorsió mínima de les rutines diàries del servei de nounats.
 • Eficàcia clínica. Els últims estudis clínics dirigits per John Flynn, MD, de Bascom-*Palmer Eye Institute, Miami, Florida, va comparar l’ús del sistema RetCam II amb l’ús d’oftalmoscopi indirecte en els exàmens i va demostrar una sensibilitat del 94% i una especificitat del 88%. Amb la facilitat d’ús del RetCam i la visualització en temps real moltes clíniques té qualificat a l’equip mèdic de nounats per a l’examen de les imatges capturades i la seva correcta interpretació. El temps és un factor crucial en la detecció de la retinopatia del nounat.
OCT Swep Source Tritón

OCT Swep Source Tritón

Mitjançant aquesta tomografia de coherència òptica es pot visualitzar, in vivo, tant la interfície vitroretiniana com el vitri cortical i la esclera amb una gran nitidesa. Això és especialment interessant en el tractament de la DMAE mitjançant injeccions intravítreas. D’altra banda, i probablement és el seu principal avantatge i opció, aquesta tecnologia permet realitzar angiograies no invasives. Conseqüentment, sense haver d’aplicar contrastos, es pot observar la xarxa microvascular de l’ull. Una altra dels seus avantatges deriva del fet que la longitud d’ona més llarga, de la que està dotada, redueix els riscos de l’atenuació de llum a causa de les cataractes i opacitats del vitri, i fa més factible l’obtenció d’imatges de pacients amb aquestes patologies.

OQAS (Optical Quality Analisis System)

Serveix per a poder objectivar la qualitat visual quan hi ha una cataracta o un glaucoma. L’emissor de llum és un làser infraroig de 780 nm filtrat i colimado, la imatge del qual es forma sobre la retina de l’individu. En reflectir-se en aquesta, la llum creua dues vegades el mitjà ocular i un algorisme analitza la grandària i la forma del punt de llum reflectit. Les imatges obtingudes contenen tota la informació sobre la qualitat òptica de l’ull, fins i tot les aberracions d’ordre superior i la llum difusa (dispersió o scattering), les quals no són tingudes habitualment en compte per la majoria de tècniques aberrométricas. Aquestes aberracions d’ordre superior poden tenir un impacte important en el resultat visual postquirúrgico. Aquesta tècnica de recent desenvolupament consisteix en un sistema d’anàlisi de la qualitat òptica de l’ull. A partir de la filmació des de l’exterior d’una imatge puntual projectada sobre la retina podem obtenir dades objectives sobre la dispersió de llum que esdevé a l’interior d’ull, així com de la qualitat resolutiva amb la qual la imatge és projectada sobre la retina després de travessar tots els mitjans òptics intraoculars.

Què permet detectar

D’aquesta forma es poden obtenir dos indicadors quantificables i objectius:

L’índex de dispersió ocular, que mesura la dispersió que esdevé dins del globus ocular i que depèn fonamentalment de l’existència i grau d’evolució de la cataracta. Es tracta doncs d’un indicador del grau d’intensitat de l’opacificació del cristal·lí que esdevé a mesura que va madurant la cataracta i es converteix així una un indicador quantitatiu i objectiu del grau de cataracta del pacient, podent ser emprat com a valor predictiu sobre el moment en el qual s’indica la cirurgia de la cataracta.
L’índex de qualitat òptica del sistema ocular. Es tracta d’un valor quantitatiu que a través de la variable “funció de transferència modular” permet obtenir dades sobre la capacitat resolutiva de l’ull com a sistema òptic. Comparant els valors mesurats en l’ull amb aquells d’un sistema òptic lliure d’aberracions podem calcular el grau de pèrdua de resolució ocular i com aquest interfereix amb la correcta visió. L’índex de qualitat òptica s’usa com a indicador del grau de perfecció del sistema òptic ocular i del nivell d’aberracions òptiques existents.

A més el OQAS en l’actualitat ens permet mesurar la refracció objectiva de l’ull i l’amplitud acomodativa d’aquest. Aquests valors ens permeten confrontar les refraccions objectiva i subjectiva, a més de poder valorar i mesurar el grau de presbícia del pacient.

El sistema OQAS així mateix es pot utilitzar com a instrument per a valorar la qualitat lacrimal i la seva interferència amb la correcta visió de l’ull. Per a això es demana al pacient que deixi de parpellejar durant un lapse de 20 segons, durant el qual es va mesurant de manera seqüencial l’índex de dispersió ocular. D’aquesta manera es pot valorar l’evolució del citat índex i el seu augment progressiu a mesura que es va alterant la pel·lícula lacrimal. L’augment ràpid de l’índex de dispersió ocular amb el temps d’obertura palpebral és un índex objectiu per a valorar la síndrome d’ull sec i la seva repercussió sobre la visió del pacient.

Plusoptix A09

Plusoptix A09 Cribratge oftalmològic pediàtric

El mesurament està basat en una foto refracció excèntrica. La llum infraroja és projectada de forma transpupilar cap a la retina. Depenent de l’error de refracció del pacient, la llum reflectida forma un patró de lluentor específica a través de la pupil·la. El càlcul de la refracció esfèrica està basat en aquest patró de lluentor. Per a calcular el cilindre i l’eix es repeteix el mateix procés de mesura en tres meridians. L’exploració dura un parell de segons des que el pacient fixa la mirada en l’equip.

Avantatges

Les prestacions i avantatges d’aquesta tecnologia són les següents:

 • Rapidesa de captura, en pocs segons.
 • Distància de captura: 1 metre.
 • Mesurament binocular en una sola captura:
 • Mesurament esfera
 • Mesurament cilindre i eix
 • Mesurament diàmetre pupil·lar
 • Mesurament distancia i direcció de fixació
 • Detecció de micro estrabismes
 • Detecció de opacificación de mitjans
 • Permet mesurament unilateral
Microspin

Microspin

S’utilitza per a la detecció de paràsits en les pestanyes. El Demodex Folliculorum és un àcar que parasita els fol·licles pilosos, les glàndules sebáceas i les pestanyes de l’home ocasionant blefaritis, que és necessari tractar mitjançant una neteja amb calor humida i escombreta elèctrica. Per a poder detectar, entre altres, aquest paràsit, disposem d’un microscopi digital Microspin que captura imatges i fa vídeos d’alta qualitat.

Lámpara de hendidura

Llum d’esquerda pol anterior

El llum d’esquerda és un microscopi de baix poder combinat amb una font de llum d’alta intensitat que pot enfocar-se per a il·luminar amb un raig prim. És la màquina fonamental de l’oftalmòleg, sense ella pràcticament ens faltaria el 60% de l’exploració a pesar que la primera va ser dissenyada en els anys 20 fins i tot continua sent fonamental en el dia a dia. No és més que un gran telescopi amb llum i que ens permet veure els teixits oculars molt ampliats i il·luminats.