Sistema Endoret (obtenció de plasma ric en factors de creixement)

En què consisteix i com funciona la tecnologia PRGF® (Endoret®)?

PRGF® (Endoret®) és un medicament d’ús humà (segons l’informe de l’AEMPS sobre l’ús del Plasma Ric en Plaquetes amb data de publicació del 23/05/2013) que està basat en l’obtenció d’un preparat de proteïnes a partir de la sang del propi pacient. Aquestes proteïnes, posseeixen activitat biològica per a la regeneració de teixits danyats.

Amb aquest sistema es realitza una petita extracció de sang que posteriorment es processa per poder separar la sang en els seus components fonamentals: glòbuls vermells, glòbuls blancs i plasma amb plaquetes.

El plasma és separat i tractat mitjançant l’addició de clorur càlcic i posterior incubació a 37ºC fins a obtenir un col·liri que un cop filtrat s’envasa en els dispositius d’aplicació que li són lliurats al pacient perquè se’ls pugui administrar d’acord a la pauta establerta pel seu oftalmòleg.

Avantages i eficàcia de la tecnologia PRGF® (Endoret®)

 • accelera el procés de cicatrització i regeneració dels teixits
 • redueix la inflamació i el dolor
 • disminueix el risc d’infecció o complicacions post-quirúrgiques.

Més de mig milió de pacients s’han beneficiat al món dels efectes del PRGF® (Endoret®) amb èxit.

L’eficàcia i seguretat de la tecnologia PRGF® (Endoret®) en el tractament de diverses patologies oculars descrites posteriorment ha estat ja avaluada en diversos estudis clínics amb resultats molt favorables en la majoria dels casos.

A diferència de la majoria dels col·liris compostos per llàgrimes artificials presents en el mercat, el col·liri obtingut mitjançant la tecnologia PRGF® (Endoret®) té unes característiques fisicoquímiques i de concentració de factors de creixement molt similars als de la llàgrima natural, afavorint d’ aquesta manera la regeneració dels teixits oculars danyats, i és per això pel que en molts casos ha resultat ser més eficaç que les llàgrimes artificials.

Aplicacions de la tecnologia PRGF® (Endoret®) en oftalmologia

  • Ull sec
  • Nafres corneals
  • Defectes epitelials persistents
  • Cirurgia del Glaucoma
¿Necesitas ayuda?