El pas del temps fa efecte a la nostra pell, que perd elasticitat i to muscular, i es va tacant progressivament. Això és especialment evident a la pell del rostre. Les cremes antiedat (antiaging) no solen resoldre els efectes més evidents, que ens confereixen un aspecte més envellit. El tractament estètic facial amb IPL aplicat amb certa periodicitat, ha mostrat bons resultats pel que fa a rejoveniment facial.

Què és IPL?

La IPL, o llum polsada d´alta intensitat, és un tipus de làser de banda ampla, d´intensitat regulable, utilitzat amb fins terapèutics i també estètics.

IPL per al tractament de l’ull sec evaporatiu

A nivell terapèutic utilitzem la IPL per tractar l’ull sec evaporatiu. Una de les principals causes de sequedat ocular és l’excés d’evaporació de la llàgrima a causa de la disfunció de les glàndules de Meibomio, que estan situades a la línia de les parpelles i no produeixen prou greix natural per alentir aquest procés d’evaporació.

Mitjançant la llum polsada d’alta intensitat aplicada a les parpelles inferiors i els pòmuls, s’estimula la circulació sanguínia d’aquesta zona, així com l’activació de les terminacions nervioses que envolten aquestes glàndules de Meibomio, estimulant la producció d’aquest greix que necessita la llàgrima per no evaporar-se tan fàcilment. D’aquesta manera, en millorar la qualitat de la llàgrima, l’ull es manté lubricat i millora l’aportació de nutrients que necessita la còrnia, evitant així les molèsties i les complicacions derivades de la sequedat ocular. Així mateix, la llum polsada d’alta intensitat millora la inflamació i té efectes antimicrobians, d’estimulació del col·lagen de la pell.

La IPL també està indicada en el tractament de blefaritis, conjuntivitis, infecció per Demodex, mussols, xalazions, malalties cutànies associades a l’ull sec, com la rosàcia i l’acne.

IPL com a tractament estètic facial

Com que és un làser de banda ampla, la IPL actua a la pell a nivell profund estimulant la producció de col·lagen. Això augmenta la tensió de la pell, millorant l’aspecte del porus i la textura del cutis, que es veurà més lluminós i suau. A més, unifica el to de la pell, ja que redueix les taques, capil·lars i envermelliments.

Aquest tractament és ràpid i indolor, encara que pugui molestar una mica la llum que desprèn, malgrat la protecció ocular que apliquem.

La seva durada dependrà de les zones i els problemes que cal tractar. Com a mínim, es requeriran 3 sessions cada tres setmanes. Posteriorment, es recomana un parell de sessions anuals de manteniment.

Efectes secundaris i contraindicacions del tractament amb IPL

Els efectes secundaris són molt lleus. Hi pot haver certa sensació d’envermelliment. Les taques poden enfosquir-se momentàniament, i fins i tot es pot fer una petita crosta, que després desapareix.

És molt important aplicar crema solar de protecció 50 amb regularitat, sempre que se surti a l’exterior. Es pot fer vida absolutament normal i, fins i tot, maquillar-se després del tractament. Els resultats són visibles a les dues o tres setmanes de realització del procediment.

El tractament no és aplicable en pacients que hagin patit càncer de pell, lesions precanceroses, infeccions de pell de diversa índole, dones embarassades o persones que s’hagin aplicat substàncies de farciment o hagin pres el sol els dies previs.

La nostra Unitat d’Ull sec disposa d’un equip IPL i professionals formats pel seu maneig per a aplicacions oculars i de rejoveniment facial.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?