Tumors oculars

Informa't sense compromís!


  Seleccioneu el fitxer per demostrar que sou humà Arbre.

  Gonioscopia

  Què són els tumors oculars?

  Existeixen diferents tipus de càncer ocular. Els de major gravetat com alguns tipus de hemiangiomas, el retinoblastoma o el limfoma requereixen abordatge per part de l’oncòleg.

  El cirurgià oculoplástico tracta quirúrgicament aquells tumors cancerígens que requereixen ser extirpats. Els tumors oculars poden afectar l’òrbita (cavitat on es troba el globus ocular), parpelles i l’ull (conjuntiva, úvea, retina, nervi òptic). En cas necessari, el seu abordatge també es realitzarà de manera conjunta amb l’oncòleg que determinarà si és necessari completar el tractament amb quimioteràpia o radioteràpia.

  Els tumors susceptibles de ser extirpats són els carcinomes i els melanomes.

  Tipus de tumors oculars

  Existeixen diferents tipus de càncer ocular. Els de major gravetat com alguns tipus de hemiangioms, el retinoblastoma o el limfoma requereixen abordatge per part de l’oncòleg.

  Tumors en les parpelles. Carcinomes.

  Carcinoma ocular basocelul·lar

  Analitza la superfície anterior de la cornea per a descartar queratocons, o patologies asimètriques d’aquesta. És fonamental també per al càlcul de l’astigmatisme abans de qualsevol cirurgia facorefractiva. S’utilitza també en l’adaptació de lents de contacte.

  Carcinoma de les glàndules sebàceas

  És un dels tumors més perillosos perquè es presenta com un calazi, mussol o blefaroconjuntivitis recurrent i el diagnòstic es pot retardar; les mestástasis ronden el 41%; els marges són difícils de precisar; histológicamente pot haver-hi confusió. Més freqüent en els asiàtics i dones d’edat avançada. A diferència del baso cel·lular el sebáceo té predilecció 3 vegades més per la parpella superior. Són menys propensos a ulcerar-se, en el 50% dels casos es presenta com si fos un calazi o una blefaritis crònica. El pronòstic depèn de molts factors. La grandària menor de 6 mm generalment té excel·lent pronòstic. El 30% torna a aparèixer després del seu resección. Aquest tumor tendeix a créixer cap als teixits contigus, als ganglis limfàtics o per la sang.

  Carcinoma de cèl·lules escatoses

  El carcinoma de parpelles de cèl·lules escatoses és infreqüent. Representa l’1% de les lesions malignes de parpelles. Fa extensió a nòduls limfàtics regionals, invasió directa o progressió a través dels nervis.

  Tumors intraoculares. Melanomas.

  El melanoma pot presentar-se com un despreniment de retina, glaucoma o altres complicacions. Existeixen diferents tipus en funció de la seva ubicació.

  Melanoma d'iris

  Lesió que pot ser ben delimitada o difusa, amb pigmentació variable. S’observa amb el llum d’esquerda. Pot ser tractat amb resecció local mitjançant iridectomia.

  Melanoma del cuerpo ciliar

  Massa pigmentada i localitzada posterior a la pupil·la. S’observa en fer un fons d’ull. Pot requerir teràpia amb radiació local o braquiteràpia.

  Melanoma de coroides

  Si és una lesió petita es veu com una lesió pigmentada nodular o rodona; si creix es transforma en una lesió en dom i quan trenca la membrana de Bruch presa la forma d’un fong. S’observa en fer un fons d’ull.

  Melanoma uveal

  Soy un bloque de texto. Haz clic en el botón Editar para cambiar este texto. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

  Factors de risc

  • Homes d’edat avançada
  • Exposició a la llum solar
  • Color de pell i ulls clars

  Financem la teva mirada sense interessos

  A Admira Visión no volem que el preu suposi una barrera a l’hora de complir el teu desig de dir adéu a les ulleres i/o lents de contacte.

  Mútues concertades

  Demana cita

  La primera visita sense compromís.
  Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.