Què són les cataractes?

Informa't sense compromís!


  Síntomas de las cataratas Síntomas de las cataratas

  Què són les cataractes?

  L’aparició de la cataracta va freqüentment associada a l’edat. Es produeix generalment en persones per sobre dels 50 anys a causa d’un envelliment del cristal·lí, sense una causa coneguda, que motiva que aquest perdi la seva transparència. En fer-se més opac, dificulta la transmissió de la llum cap a la retina.

  Símptomes de les cataractes

  • Sensació de boira o enlluernament
  • Fotofòbia
  • Disminució de la visió, que es fa borrosa i fins a doble.
  • A la nit les llums dels cotxes ens enlluernen, veiem amb menys contrast
  • En llegir es poden muntar les lletres, per la visió doble que poden ocasionar

  Diagnòstic de les cataractes

  Antigament s’esperava al fet que l’ull no veiés gens per poder-se operar, perquè les complicacions eren molt freqüents. Avui això ha canviat, i s’opera quan baixa la sensibilitat al contrast, augmenta el diàmetre del cristal·lí més de 4.5mm, o el pacient nota dificultats.

  Proves diagnòstiques

  Topografia

  La topografia corneal realitza una anàlisi exhaustiva de l’estructura i morfologia de la còrnia, elaborant un mapa orogràfic de la mateixa que permet mesurar la profunditat de la càmera anterior i l’angle camerular, així com mesurar el seu grossor.

  OQAS

  Aquesta prova serveix per objectivar la qualitat visual quan hi ha cataractes o glauoma. Proporciona informació fins i tot de la dispersió de la llum i sobre les aberracions d’ordre superior que poden tenir un impacte important en el postoperatorio.

  A més, l’OQAS permet mesurar la refracció objectiva de l’ull i la seva amplitud acomodativa, cosa que permet confrontar les dades de la refracció subjectiva, així com valorar i mesurar el grau de presbícia.

  Finalment, l’OQAS també permet valorar la qualitat lagrimal i la seva repercussió sobre la visió.

  Biometria

  La Biometria consisteix en el mesurament de la longitud de l’ull i dels diferents compartiments que ho componen per calcular el poder dióptrico de les lents intraoculares que s’implanten en la cirurgia de les cataractes o de la presbícia.

  Tests visuals

  Descobreix en què consisteix el test de la sensibilitat al contrast

  Tratamiento de las cataratas

  Actualment l’únic tractament possible i eficaç per eliminar la cataracta és la cirurgia, i no existeixen medicaments o teràpies que permetin la seva prevenció o retardin la seva aparició.

  Facoemulsificació convencional o amb làser femtosegons

  La facoemulsificació del cristal·lí, també cridada cirurgia de petita incisió, és la tècnica més moderna que existeix en l’actualitat, evita els problemes i inconvenients que presentava l’antiga tècnica extracapsular i és la que utilitzem, amb resultats satisfactoris, en tots els nostres pacients.

  L'operació pas a pas

  Et desvetllem tots els detalls de la intervenció perquè no tinguis cap tipus de dubte. La cirurgia de cataractes no ocasiona cap dolor ni molèsties. Els efectes secundaris i les complicacions són mínimes.

  Testimonis

  Preguntes freqüents sobre les cataractes

  Si m'operen de cataractes, Puc tornar a tenir-les una altra vegada?

  No, el cristal·lí (l’opacitat del qual cridem cataracta) és únic i no té capacitat de regeneració pel que, una vegada intervingut mitjançant la tècnica de facoemulsificación, és impossible que es reprodueixi.

  El que sí pot pot produir-se, amb el pas del temps, és l’opacificación de la membrana on es recolza la lent intraocular (càpsula posterior), cosa que algunes persones denominen lent intraocular bruta.

  Això es tracta en consulta mitjançant el làser Yag, com si d’una prova oftalmológica es tractés, i que tampoc es reprodueix.

  Quant temps dura la lent que m'implanten en l'ull després de la intervenció de cataracta?, I les implanten per corregir la miopia o hipermetropia (lents epicapsulars)?

  La lent intraocular està fabricada amb un material biocompatible el temps del qual de degradació és molt superior al de qualsevol teixit viu, per la qual cosa dura tota la vida.

  És cert que existeixen lents amb les quals podem prescindir d'ulleres?

  El cristal·lí es pot reemplaçar per una lent intraocular monofocal, que corregeix la visió llunyana però requereix usar ulleres d’a prop, o una trifocal que corregeix la visió a totes les distàncies, sense necessitat d’ulleres. Aquest tipus de cirurgia és la que més ha augmentat en els últims anys.

  És útil utilitzar anells d'expansió en la cirurgia de cataracta?

  Els anells d’expansió són imprescindibles en algunes situacions com l’alta miopia o la pseudoexfoliación del cristal·lí.

  Nosaltres els utilitzem de manera habitual perquè a més disminueixen la freqüència d’opacitat capsular posterior (OCP) i faciliten el centrat de la lent intraocular (LIO).

  La cataracta s'opera amb làser?

  El làser de femtosegundos permet realitzar les microincisiones necessàries, tant per introduir el facoemulsificador que aspira la cataracta com la lent intraocular que substitueix el cristal·lí, en lloc d’utilitzar el bisturí convencional. Si el cirurgià té experiència i perícia, ambdues tècniques ofereixen resultats òptims. El làser femtosegundos aporta l’avantatge de corregir, en el mateix acte, astigmatismes de fins a 1.5 diòptries.

  Quant temps de baixa es requereix?

  Això dependrà del tipus de treball que es realitzi.

  • Si el seu lloc de treball no requereix carregar pesos bastarà amb 2 o 3 dies
  • En el cas que hagi de carregar pesos lleugers, es recomana esperar 10 dies
  • Si precisa carregar grans pesos, s’esperarà entre 20 i 30 dies.

  Urgències oftalmológiques

  El servei de Urgències Oftalmológicas d’Admira Visió està a la disposició dels pacients les 24 hores, els 365 dies de l’any, tant a nivell mèdic com a quirúrgic. Atenció immediata sense esperes.

  Mútues concertades

  Demana cita

  La primera visita sense compromís.
  Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.