OQAS

OQAS

Què és el OQAS?

Aquesta tècnica de recent desenvolupament consisteix en un sistema d’anàlisi de la qualitat òptica de l’ull. Serveix per a poder objectivar la qualitat visual quan hi ha una cataracta o un glaucoma.

D’aquesta forma es poden obtenir dos indicadors quantificables i objectius:

Patologies relacionades

Cataratas

Presbícia

OQAS en l’actualitat

A més el OQAS en l’actualitat ens permet mesurar la refracció objectiva de l’ull i l’amplitud acomodativa d’aquest. Aquests valors ens permeten confrontar les refraccions objectiva i subjectiva, a més de poder valorar i mesurar el grau de presbícia del pacient.

El sistema OQAS així mateix es pot utilitzar com a instrument per a valorar la qualitat lagrimal i la seva interferència amb la correcta visió de l’ull. Per a això es demana al pacient que deixi de parpellejar durant un lapse de 20 segons, durant el qual es va mesurant de manera seqüencial l’índex de dispersió ocular. D’aquesta forma es pot valorar l’evolució del citat índex i el seu augment progressiu a mesura que es va alterant la pel·lícula lagrimal. L’augment ràpid de l’índex de dispersió ocular amb el temps d’obertura palpebral és un índex objectiu per a valorar la síndrome d’ull sec i la seva repercussió sobre la visió del pacient.

Com es realitza?

A partir de la filmació des de l’exterior d’una imatge puntual projectada sobre la retina podem obtenir dades objectives sobre la dispersió de llum que esdevé a l’interior d’ull, així com de la qualitat resolutiva amb la qual la imatge és projectada sobre la retina després de travessar tots els mitjans òptics intraoculars.

L’emissor de llum és un làser infraroig de 780 nm filtrat i colimado, la imatge del qual es forma sobre la retina de l’individu. En reflectir-se en aquesta, la llum creua dues vegades el mitjà ocular i un algorisme analitza la grandària i la forma del punt de llum reflectit.

Les imatges obtingudes contenen tota la informació sobre la qualitat òptica de l’ull, fins i tot les aberracions d’ordre superior i la llum difusa (dispersió o scattering), les quals no són tingudes habitualment en compte per la majoria de tècniques aberrométricas.

Aquestes aberracions d’ordre superior poden tenir un impacte important en el resultat visual postquirúrgico.

Demana cita

La primera visita sense compromís.
Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?