Campimetria

Pruebas diagnosticas: Campimetría

CAMPIMETRO HFA 750III

Què és una campimetria?

La Campimetría visual (CV) o també dita Perimetría visual és un examen oftalmològic complementari que estudia les alteracions del camp visual. S’empra en el diagnòstic i control evolutiu del glaucoma i de diverses patologies retinianas així com en l’estudi de les lesions de la via òptica.

La campimetría estudia la morfologia de la retina i permet localitzar lesions. Posteriorment, successives campimetrías permeten establir un control evolutiu de les lesions estudiades. D’aquesta manera la campimetría s’erigeix com una prova funcional que complementa les proves morfològiques d’imatge com poden ser la TAC o la RNM.

Patologies relacionades

Glaucoma

Retinosis pigmentària

Retinosis diabètica

Retinosis hipertensiva

Degeneració macular

Forat macular

Com es realitza?

Es col·loca al pacient enfront d’una pantalla còncava que va emetent estímuls lluminosos alterns. El pacient té un comandament a la mà, que va pressionant cada vegada que detecta un.

Els campímetres automatitzats estan dotats d’un modern programa de programari que permeten reduir, pràcticament en un 70%, el temps de realització de la prova, i obtenir resultats fiables i reproduïbles, en estandarditzar-la i reduir el nombre de variables que podien alterar el resultat, com és la fatiga del pacient.

Demana cita

La primera visita sense compromís.
Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?