Aberrometria

Topografo Sirius- Clínica Privada Barcelona

Topògraf Sirius

Què és la aberrometría?

La aberrometría és una tècnica de recent aplicació en oftalmologia, que mitjançant complexos sistemes d’anàlisis d’ones de llum permet analitzar i quantificar el conjunt d’aberracions òptiques que es generen dins del sistema ocular.

Les aberracions òptiques són distorsions de la llum respecte a la seva trajectòria ideal dins de l’ull, que són inherents a les imperfeccions que com a sistema òptic té per la seva naturalesa l’ull humà.

Patologies relacionades

Miopia

Hipermetropia

Astigmatisme

Queratocon

Per a què serveix l’aberrometria?

Els aberròmetres permeten l’anàlisi qualitativa i quantitativa de les aberracions, podent determinar les imperfeccions òptiques de l’ull. D’aquesta manera es pot quantificar el pes de cada tipus d’aberració òptica en el conjunt d’aberracions òptiques del sistema ocular. Així mateix es poden recrear il·lustracions gràfiques que simulen les citades aberracions i que descriuen l’impacte d’aquestes sobre la qualitat i definició de la visió del pacient.

L’avanç de la cirurgia refractiva amb làser permet en l’actualitat realitzar correccions personalitzades en les quals no sols es corregeix la refracció esferocilíndrica del pacient, sinó que a més minimitza les aberracions òptiques del sistema ocular. Per això la aberrometria juga un paper destacat en la valoració prequirúrgica de la cirurgia refractiva per a la selecció de pacients i per a l’obtenció en el seu cas de la informació sobre les aberracions òptiques que després seran corregides pel làser refractiu.

L’anàlisi de les aberracions òptiques també resulta important en la valoració de situacions patològiques que modifiquen considerablement les aberracions del sistema ocular, com ara el queratocono, l’astigmatisme irregular, la queratoplastia, la cataracta, etc, podent constituir així mateix una eina essencial en la valoració objectiva de la qualitat de visió d’un pacient determinat.

Com es realitza una prova de aberrometria?

Consisteix a emetre múltiples raigs de llum a l’ull i veure com reboten en el fons i surten de nou de l’ull. Si totes les lents travessades anessin simètriques i regulars sortirien tots els raigs en forma de ram perfecte però com en tot el natural això no és així i surten de manera anàrquica depenent de la transparència dels teixits, la seva regularitat i la seva geometria.

Demana cita

La primera visita sense compromís.
Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?