Augment exponencial de la miopia després de la pandèmia

Saps en què es basa la nova unitat de control de la miopia? Lús de pantalles ha anat augmentant exponencialment els darrers anys, amb un clar impacte sobre la miopia, especialment notable en nens. Aquesta tendència s’ha vist molt agreujada durant la pandèmia per les classes en línia i el teletreball.

En fixar la vista durant tant de temps a la pantalla, estem enfocant de prop i, quan ho hem de fer de lluny, l’ull té dificultat. Es recomana fer descansos visuals cada mitja hora i practicar exercicis d’enfocament altern lluny/prop, amunt/avall, dreta/esquerra.

Un altre factor que contribueix a augmentar la miopia és la manca de llum solar. Vam passar moltes hores tancats, amb llum artificial. Diversos estudis han apuntat aquest factor com a impulsor de la miopia. Així mateix, la manca de llum solar afecta la producció de vitamina D, responsable de fixar el calci als ossos.

Tot això és especialment important durant la infància i l’adolescència durant el creixement. És convenient que els nens juguin a l’aire lliure diàriament, durant el màxim de temps possible, especialment en hores de sol. D’aquesta manera, reben tots els beneficis que la llum solar aporta al creixement dels ulls i els ossos. Alhora, exerciten la musculatura ocular en enfocar a totes les distàncies.

Sigui com sigui, laugment de les consultes oftalmològiques a causa de la miopia és tan important que ens ha portat a crear una unitat específica per al control de la miopia. La Unitat de Control de la Miopia està formada per oftalmòlegs i optometristes que valoren cada cas específic i proposen les millors solucions. La Unitat de Control de la Miopia està ubicada a les instal·lacions de la Unitat de Rehabilitació Visual.

Nova unitat de control de la miopia: lents de contacte pel control de la miopia

El tractament de la miopia té diverses possibilitats:

En el cas de la correcció mitjançant lents de contacte, hi ha diferents opcions. La fabricació d’aquestes lents ha anat evolucionant i, actualment, hi ha lents de contacte toves amb un disseny òptic específic que provoca un desenfocament perifèric a la retina. Això contribueix a contenir l’augment de la longitud axial de l’ull, és a dir, a contenir la miopia. Diversos estudis ortoqueratològics han demostrat que aquestes lents de contacte contenen en un 50% la progressió de la miopia.

Característiques de les lents de contacte per al control de la miopia

  • Es poden prescriure fins i tot nens, a partir de 8 anys.
  • Es poden utilitzar entre 8 i 10 hores diàries.
  • S’han de reemplaçar trimestralment.
  • Requereixen una personalització específica per als paràmetres corneals de cada persona.

Procés dadaptació de les lents de contacte per al control de la miopia

Es duen a terme proves específiques:

L’optometrista ensenya al pacient a col·locar-se i extreure’s les lents de contacte. També l’ensinistra en la seva higiene i maneig correcte. Generalment es requereixen 4 sessions.
Quan el pacient està correctament entrenat i tolera bé les lents de contacte, se les emporta a casa per iniciar-ne l’ús habitual.
Controls de visió i adequació de les lents de contacte trimestrals.

Si desitges més informació sobre la nostra Nova Unitat de Control de la Miopia o sobre el tractament amb lents de contacte, pots utilitzar els nostres canals de contacte habituals, presencialment, demanant cita des de la web, per telèfon al 932032233, enviant un Whatsapp 682017363 o enviant un mail a tellamamos@admiravision.es

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?