Screening de retina en nounats UNEED

Screening de retina

RetCam

Què és un screening de retina?

El screening de retina en nounats, Universal Newborn Eye Exam Digital, es realitza amb tecnologia RetCam, l’única cambra de camp ampli (de fins a 130°) que s’utilitza per a capturar imatges de la retina en nounats.

El grup Admiravisión posseeix l’única cambra Retcam en centres hospitalaris privats de Barcelona, per tant, som l’únic equip que pot oferir l’examen UNEED (Universal Newborn Eye Exam Digital) a nivell privat.

La realització de la UNEED (Universal Newborn Eye Exam Digital) en les unitats de nounats té avantatges molt importants:

La prova UNEED és senzilla i es duu a terme en tan sols cinc minuts.

Patologies relacionades

Retinopatia del prematur

Retinoblastomas

Cataracta congènita

Hemorragia retiniana

Per a què serveix un cribratge de retina per a nounats?

En el cas dels prematurs, és una prova imprescindible per a detectar la retinopatia del prematur. El temps és un factor crucial en la detecció i tractament de la retinopatia del prematur.

En el cas de nounats a terme, és convenient atès que permet descartar de manera precoç patologies que, d’una altra manera, es manifestarien més endavant probablement amb menor possibilitat d’èxit en el seu tractament.

Segons els estudis que hem pogut dur a terme, des del 2012, en realitzar cribratges de retina a nounats de manera sistemàtica, hem pogut constatar que un 20% de casos presenten patologies oculars diverses, la més freqüent (18%) és l’hemorràgia retiniana deguda al traumatisme del part. En un 12,5% de casos queda afectada la màcula. El 2% de casos restants presenta patologies més serioses de l’ordre de la cataracta congènita, la retinopatia del prematur o el retinoblastoma, en les quals la detecció precoç és clau per a millora del pronòstic.

Com es realitza la prova?

Amb una sola captura, la Retcam permet un examen d’una zona molt àmplia de la retina (130°).

El programari del sistema RetCam permet la comparació d’imatges en el temps, cosa que possibilita a l’especialista observar l’evolució del pacient entre exàmens i optimitzar el seu diagnòstic.

RetCam crea un registre permanent de les captures digitals en suport informàtic. Les imatges poden ser exportades o transferides a una impressora, suport extern o via e_mail per al seu estudi en un altre lloc o per un altre especialista.

Eficàcia clínica. Els últims estudis clínics dirigits per John Flynn, MD, de Bascom-*Palmer Eye Institute, Miami, Florida, va comparar l’ús del sistema RetCam II amb l’ús d’oftalmoscopi indirecte en els exàmens i va demostrar una sensibilitat del 94% i una especificitat del 88%.

Demana cita

La primera visita sense compromís.
Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?