Campanya de detecció precoç de la Setmana Mundial del Glaucoma #WGW22

Un any més, coincidint amb la commemoració de la Setmana Mundial del Glaucoma, iniciativa de l’Associació Mundial del Glaucoma, els centres del grup Admiravisión duem a terme campanyes gratuïtes de mesurament de la pressió intraocular per tal de detectar precoçment la malaltia.

Per inscriure’s a la campanya, cal reservar cita prèvia per telèfon: 932032233, correu electrònic: tellamamos@admiravision.es o Whatsapp: 682 01 73 63

El perill del glaucoma: la pèrdua de visió sense símptomes

Segons l’Associació Mundial del Glaucoma, aquesta malaltia és la segona causa de ceguesa. S’estima que una de cada 200 persones de 40 anys tenen glaucoma. Aquesta xifra puja a una de cada vuit als 80 anys. Els familiars de persones afectades de glaucoma tenen un risc deu vegades superior de patir-ho. 78 milions de persones pateixen glaucoma al món i es calcula que el 2024 seran 111.8 milions.

La proliferació silenciosa d’aquesta malaltia és la causa que aproximadament el 50% de les persones que pateixen glaucoma en països desenvolupats, el desconeguin. Als països subdesenvolupats aquesta xifra s’eleva fins al 90%. Precisament aquí rau la gran amenaça que suposa el glaucoma per a la salut visual de la població, especialment en les persones que tenen factors de risc:

  • l’edat avançada
  • els antecedents familiars de glaucoma
  • la pressió intraocular elevada
  • la utilització de corticoides
  • els traumatismes oculars
  • altres patologies oftalmològiques predisponents.

Entre aquests factors de risc, l’únic que actualment som capaços de modificar és la pressió intraocular alta i aquest és l’objectiu del nostre tractament.

Un bilió de persones al món no tenen accés a l’oftalmologia, per tant, els qui ho tenim, tenim el deure moral d’aprofitar-ho en benefici de la nostra salut ocular.

Detecció precoç del glaucoma. Imprescindible per controlar la pèrdua de visió

Aquesta dificultat de detecció del glaucoma motiva que, en molts casos, el pacient no acudeixi a la consulta d’oftalmòleg fins que no ha començat a perdre visió perifèrica, visió que ja no podrà recuperar. Per tant, és clau poder fer una detecció precoç per poder incidir sobre la pressió intraocular, única variable que podem controlar. El tractament del glaucoma va des de l’aplicació diària de col·liris fins a la cirurgia i implant de diferents dispositius, tots ells encaminats a aconseguir la pressió intraocular objectiu, determinada per a cada pacient per l’expert en glaucoma.

Si tens alguna pregunta sobre la Campanya de detecció precoç de la Setmana Mundial del Glaucoma #WGW22, no dubtis en posarte en contacte amb nosaltres.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?