#Esperançaalavista

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Visió, el proper dijous 8 d’octubre, i amb el doble objectiu de detectar precoçment malalties visuals greus d’una banda, i d’assessorar a la població sobre les mesures d’higiene i cura visual que han d’observar especialment en el moment actual per evitar contagis, els nostres centres duran a terme una nova campanya social de revisions gratuïtes.

Reptes de futur en matèria de salut visual de l’Assemblea Mundial de la Salut per a la salut ocular

Per commemorar el Dia Mundial de la Visió de 2020, l’Assemblea Mundial de la Salut per a la salut ocular ha triat el lema “Esperança a la vista” per definir una fita important per a la salut ocular mundial: el compromís polític de prendre mesures per fer de l’atenció oftalmològica una part integral de la Cobertura Universal de Salut (UHC) i d’implementar una ‘atenció oftalmològica integrada i centrada en les persones’. Afortunadament, al nostre país comptem amb un sistema de salut que ofereix una assistència de qualitat de la qual hem de congratular i aprofitar adequadament.

Covid 19 i conjuntivitis

Diferents estudis han demostrat que en un percentatge de casos encara per determinar -però que podria afectar fins a un 20% de pacients- el Covid 19 pot ocasionar infecció ocular, causant conjuntivitis. Les partícules virals romandrien en la conjuntiva fins i tot més temps de què ho fan en les secrecions nasals. Això que pot significar, d’una banda, una font de contagi per contacte mà-ull, i per una altra la possibilitat de detecció de casos positius a través del seu anàlisi. Així ho indiquen els estudis publicats al Journal of Medical Virology, el New England Journal of Medicine, el Annals or Internal Medicine i The Lancet Respiratory Medicine.

Les mesures de prevenció de contagi de la Covid 19 decretades pel govern contemplen la higiene regular de mans amb gel hidroalcohòlic. Aquest precepte és especialment necessari per evitar el contagi de la conjuntivitis, sigui quin sigui l’agent causant. Així mateix, és molt important no tocar-se els ulls i utilitzar material d’higiene, com tovalloles, d’ús individual.

Ens preocupa el fet que en les consultes d’oftalmologia ens estem trobant amb casos en què, per por de contagi, els pacients ajornen visites que requereixen tractament urgent, cosa que dificulta el seu abordatge i recuperació.

Des del mes de març, els nostres centres han adoptat les més rigoroses mesures de protecció, tant per a pacients com per a professionals, erigint-se en un espai segur per a la prevenció de l’contagi.

Com inscriure’s a la campanya de revisió gratuïta

Per a la programació d’una consulta gratuïta poden contactar al telèfon 932032233 o a l’adreça de correu electrònic tellamamos@admiravision.es

 

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?