Campanya de salut visual de la Setmana Mundial del Glaucoma #WGW23

Entre el 13 i el 17 de març, celebrarem  una nova edició de la Setmana Mundial del Glaucoma, iniciativa de l’Associació Mundial del Glaucoma.  Els nostres centres duran a terme una nova campanya gratuïta de medició de la pressió intraocular encaminada a detectar precoçment la malaltia.

Per inscriure’s a la campanya, és necessari reservar cita prèvia per telèfon: 932032233, correu electrònic: tellamamos@admiravision.es o Whatsapp: 682 01 73 63

El glaucoma: una malaltia silent que provoca ceguesa

Segons l´Associació Mundial del Glaucoma, aquesta malaltia és la segona causa de ceguesa a nivell mundial. S’estima que el 2% de la població de 40 anys té glaucoma. Aquesta xifra puja a una de cada vuit als 80 anys. Els familiars de persones afectades de glaucoma tenen un risc 10 vegades superior de patir-ho. 90 milions de persones al món pateixen glaucoma, i es calcula que el 2024 seran 111.8 milions.

La proliferació silenciosa d’aquesta malaltia és la causa que aproximadament el 50% de les persones que pateixen glaucoma en països desenvolupats, ho desconeguin. Als països subdesenvolupats aquesta xifra s’eleva fins al 90%. Precisament aquest és el gran perill que suposa el glaucoma per a la salut visual de la població

Hi ha factors de risc de patir glaucoma:

  • edat avançada
  • antecedents familiars de glaucoma
  • pressió intraocular elevada
  • utilització de corticoides
  • traumatismes oculars
  • altres patologies oftalmològiques predisponents.

Entre aquests factors de risc, l’únic que actualment som capaços de modificar és la pressió intraocular elevada, i aquest és l’objectiu del pla de tractament.

Un bilió de persones al món no tenen accés a l’oftalmologia, per tant, els qui el tenim, tenim el deure moral d’aprofitar-ho en benefici de la nostra salut ocular.

Detecció precoç del glaucoma. Imprescindible per a controlar la pèrdua de visió

Aquesta dificultat de detecció del glaucoma motiva que, en molts casos, el pacient no acudeixi a la consulta d’oftalmòleg fins que no ha començat a perdre visió perifèrica, visió que ja no podrà recuperar. Per tant, és clau poder fer una detecció precoç per poder incidir sobre la pressió intraocular, única variable que podem controlar. La visió és semblant a mirar per un tub (visió de tub), essent l’orifici del tub cada cop més petit.

El tractament del glaucoma comença amb l’aplicació diària de col·liris. En funció de l’evolució i l’adscripció al tractament, es plantegen opcions terapèutiques que passen per la cirurgia i l’implant de diferents dispositius, tots encaminats a aconseguir la pressió intraocular objectiu, determinada per a cada pacient en particular per l’expert en glaucoma. Els nostres experts en glaucoma estan al dia de les darreres novetats en matèria de dispositius de drenatge i participen en estudis clínics sobre les diferents opcions terapèutiques per al control del glaucoma.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?