Coincidint amb la commemoració de la Setmana Mundial del Glaucoma #wgw22, la Societat Espanyola de Glaucoma ha organitzat un nou Congrés a Palma de Mallorca, que ha combinat la modalitat presencial i en línia. Representants del nostre departament de glaucoma s’hi van desplaçar per participar en aquesta nova ocasió de compartir coneixement i estrènyer vincles professionals.

Els dispositius per al control de la pressió intraocular han suposat un abans i un després en el control d’aquesta malaltia ocular, que és la segona causa de ceguesa al món. Les novetats principals se situen en aquest camp. En aquest sentit, es van provant nous dispositius, els més nous dels quals estan en estudi. En aquest sentit, la Dra. Valeria Opazo va exposar els resultats obtinguts d’un estudi amb IStent inject associat o no a cirurgia de cataracta.

La conclusió de lestudi reflecteix que es va aconseguir un bon control tensional i la reducció de la quantitat de medicació requerida durant el seguiment realitzat durant un any.

Com a complicació, es va constatar que els ulls que van necessitar alliberar l’iris de la boca de l’Istent presentaven una pressió significativament més alta el primer dia de seguiment. Per tant, en aquests casos és important el seguiment amb gonioscòpia.

 

 

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?