Revisions oftalmológiques gratuïtes en tots els nostres centris el 13/10/2017

Emprenem una nova campanya de revisions oftalmològiques gratuïtes, amb la finalitat de contribuir a la prevenció, detecció precoç, adhesió al tractament i coneixement de les malalties que ocasionen ceguesa, per part de la població, sense que la qüestió econòmica resulti un impediment.

Cal concertar cita prèvia al telèfon 932032233 o whatssap 682017363

Dia Mundial de la Visió 2017

El segon dijous d’octubre és el dia triat per l’ONU per commemorar el Dia Mundial de la Visió, amb la intenció de conscienciar la població de la necessitat de prendre mesures per eradicar la ceguesa evitable i contribuir a la rehabilitació dels discapacitats visuals.

Iniciatives en matèria d’eradicació de la ceguesa evitable

L’horitzó d’aquests esdeveniments anuals arribarà al seu punt àlgid en la promoció de la prevenció de la ceguesa l’any 2020, amb la campanya de l’OMS i l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB) “Visió 2020: El dret a veure “que pretén eradicar la ceguesa evitable en aquesta data”.

Donant continuïtat a l’anterior edició, aquest any, l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB) ha impulsat una campanya viral amb el hastag #MakeVisionCount que es concreta en un nou concurs fotogràfic sobre casos de necessitats visuals no cobertes. Qualsevol iniciativa és vàlida per generar consciència i contribuir en la mesura de les nostres possibilitats a la salut visual de la població.

Segons les últimes dades proporcionades per aquest organisme internacional en el món hi ha 40 milions de persones cegues i 285 milions de discapacitats visuals dels quals, 4 de cada 5 són casos evitables. El 90% viu en països en vies de desenvolupament on l’accés a la sanitat és precari. L’OMS assenyala com les dues principals causes de discapacitat visual en el món els errors de refracció no corregits (42%) i les cataractes (33%).

Dins de les accions empreses a través de l’estratègia europea Visió 2020, a Catalunya, el Departament de Salut i la Barcelona Macula Foundation, participen en el programa europeu Pro4Vip, un estudi europeu que pretén:

  1. Analitzar les accions que es poden dur a terme per millorar l’evolució de les patologies oculars que ocasionen ceguesa i que són evitables, especialment durant la vellesa. Aquestes són la DMAE (prevalença d’un 9% en persones majors de 45 anys), el glaucoma (prevalença d’un 30% de població major de 85 anys), la retinopatia diabètica (prevalença del 3,5% en personals entre 40 i 80 anys) i les malalties hereditàries degeneratives com la retinosi pigmentària, li malaltia de Stardardt i la distròfia de cons.
  2. Identificar i prioritzar les solucions tecnològiques
  3. Intentar promoure el seu desenvolupament per part de la indústria privada amb l’ajuda del sector públic.
Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?