Riscos visuals dels esports de precisió i equip

Els esports de precisió com el tir, la caça, el billar, les bitlles, el golf, la petanca o els dards i, d’altra banda els esports d’equip que posen en joc pilotes, representen un risc de traumatisme ocular per impacte, que pot ocasionar un despreniment de retina o altres patologies oculars greus. Aquests riscos no es poden preveure ni evitar però quan es produeixen és necessari acudir ràpidament al servei d’urgències oftalmològiques.

Finalment, en cas de tenir defectes refractius que requereixen correcció, l’ús de lents de contacte quan hi ha possibilitats de traumatisme ocular per impacte augmenten els danys ocasionats sobre la visió. En aquest cas, es recomana corregir mitjançant cirurgia refractiva.

Esports de precisió i d’equip i eficàcia visual

Existeixen diferents tipus d’alteracions oculars que distorsionen els paràmetres visuals implicats en la punteria com són la visió binocular, la convergència, la fusió i la velocitat de resposta visual (coordinació ull/rajo). Alguns d’ells solen passar desapercebuts però resten eficàcia a l’esportista. Aquest és el cas, per exemple, la síndrome en I provoca una desviació dels ulls en mirar cap amunt, per tant afectaria, per exemple a jugadors de básquet o voleibol però no tindria repercussió sobre un jugador de golf o hoquey. Ocorre el contrari amb la síndrome en I invertida.

Totes aquestes alteracions poden ser detectades mitjançant un estudi funcional i algunes corregides realitzant teràpies visuals.

Per aquest motiu, el departament de Oftalmosport de Admiravisión realitza a tots aquests esportistes un estudi visual funcional, al marge de l’exploració oftalmològica.

En cas de detectar problemes funcionals, s’ofereix la possibilitat de realitzar teràpies visuals per a l’optimització de l’eficàcia visual.

 

La exploración oftalmológica del deportista de precisión y de equipo

L’exploració oftalmològica en si, es complementa amb proves com la OCT de màcula i de retina. La primera permet descartar alteracions maculessis que poden arribar a provocar metamorfopsias (distorsió visual consistent en l’alteració de la percepció de la grandària). La segona comprova la correcta irrigació del nervi òptic, responsable de la qualitat de la visió.

També es mesura la qualitat de la visió implicada en la precisió i s’analitza la superfície ocular per a descartar sequedat, mitjançant OQAS.

Finalment, es realitza una *aberrometría per a avaluar els canvis de precisió visual baix diferents condicions d’il·luminació i per a mesurar petites aberracions oculars que solen sorgir per causes com l’estrès.

Per a completar la visita esportiva, el departament de Oftalmosport de Admiravisión realitza un assessorament personalitzat en funció de l’esport realitzat i les característiques individuals.

Requeriments visuals federatius

Per a obtenir determinades llicències federatives, és necessari superar uns certs exàmens visuals. Són alguns exemples:

  • Llicència federativa automobilística: S’exigeix una correcta visió però s’admet l’ús de lents de contacte per a corregir ametropies sempre que s’hagin utilitzat durant 12 mesos i un oftalmòleg certifiqui que són apropiades per a les carreres
  • Llicència federativa de tir olímpic: L’RD 2487/98 de 20 de desembre determina el reconeixement mèdic requerit per a federar-se i l’examen visual té un pes important en el mateix
  • Llicència federativa de boxa: L’obtenció de la llicència exigeix una exploració de còrnia, pupil·les, fons d’ull i agudesa visual

El nostre departament de Oftalmosport realitza exàmens visuals vàlids per a la tramitació de les llicències federatives.

Financem la teva mirada sense interessos

A Admira Visión no volem que el preu suposi una barrera a l’hora de complir el teu desig de dir adéu a les ulleres i/o lents de contacte.

[nectar_woo_products product_type=”all” category=”oftalmosport” columns=”2″ orderby=”date” order=”ASC” carousel=”1″ script=”flickity” flickity_controls=”bottom-pagination” autorotate=”true” item_shadow=”1″ per_page=”6″ autorotation_speed=”4000″]

Demana cita

La primera visita sense compromís.
Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.

.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?