Campanya informativa preventiva i revisions gratuïtes en tots els nostres centres

Sota el lema “Salvem la teva visió” i coincidint amb la Setmana Mundial del Glaucoma, entre els dies 9 a 13 de març, ens sumarem a la iniciativa de l’Associació Mundial del Glaucoma i l’Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma, amb una nova campanya de revisions gratuïtes en què mesurarem la pressió intraocular i informarem sobre la malaltia als que ho sol·liciten prèviament concertant cita en qualsevol dels nostres centres.

El diagnòstic precoç és el millor mètode per detectar i posar fre a l’avanç del glaucoma, la primera causa de de ceguesa irreversible en el món. El dilluns 9 comença la Setmana Mundial del Glaucoma, que organitzen conjuntament l’Associació Mundial del Glaucoma i l’Associació Mundial de Pacients amb Glaucoma. Com en anteriors edicions, els centres Admiravisión ens sumem a la iniciativa amb una nova campanya informativa i de revisions visuals gratuïtes. El principal perill d’aquesta malaltia es deu a el fet que passa inadvertida fins que es comença a perdre visió. La revisió periòdica està indicada a partir dels 40 anys, fins i tot abans si es tenen factors de risc. Tot això, per tal de salvar la teva vista, que és el lema triat per a la Setmana Mundial del Glaucoma.
Segons dades de l’Associació Mundial del Glaucoma:
  • El glaucoma és la segona causa més comuna de ceguesa a tot el món;
  • La tercera més comú a Europa i EE. UU.
  • S’estima que 78 milions de persones viuen actualment amb glaucoma
  • Es prediu que 111.800.000 de persones tindran glaucoma el 2040
  • S’estima que 11 milions de persones seran bilateralment cegues a causa de el glaucoma per al 2020 (13% dels casos de glaucoma)
  • La prevalença global de glaucoma per a persones de 40 a 80 anys és de 3’54%
  • Els familiars de les persones amb glaucoma tenen deu vegades més risc de contraure glaucoma.
  • Una de cada 200 persones de 40 anys té glaucoma, que augmenta a un de cada vuit a 80

L’escassa consciència pública, el coneixement i els conceptes erronis associats amb el glaucoma són un desafiament per als professionals de la salut pública. El glaucoma és una malaltia ocular que va danyant lentament el nervi òptic, de manera que la zona perifèrica de l’ull va deixant de transmetre les imatges a el cervell i el pacient acaba tenint visió de tub.

Inicialment la malaltia cursa sense símptomes aparents, passant inadvertida fins que apareix la lesió del nervi òptic i la consegüent pèrdua de camp visual. En aquest moment ja no podem recuperar la visió perduda, però sí que podem aturar el procés de degeneració visual. Això fa que el diagnòstic precoç sigui el factor clau. Els factors de risc per desenvolupar glaucoma apunten a l’edat, la raça, el gruix de la còrnia, els antecedents familiars i l’existència de miopia.

L’únic factor sobre el qual es pot actuar -i obtenir resultats- és la pressió intraocular. La recomanació generalitzada és realitzar una revisió oftalmològica anual, especialment si hi ha riscos associats, com hipertensió ocular o glaucoma familiar. Per aconseguir aturar o alentir l’avanç del glaucoma és necessari establir un valor per a la pressió intraocular de cada pacient. Aquest valor individual és el que hem de tractar d’aconseguir per aturar la progressió de la malaltia. Hi ha diferents opcions terapèutiques, com la utilització de col·liris, la col·locació de vàlvules especials, el tractament amb làser Argó i altres abordatges per a casos més complexes, com la cirurgia, que serà més o menys invasiva en funció de la situació del pacient i el grau d’avanç de la malaltia.

El pacient no nota cap pèrdua visual en moltes de les variants del glaucoma, de manera que quan acudeix a l’especialista s’ha perdut un temps molt valuós i un alt percentatge de les fibres nervioses de la retina han perdut la seva funcionalitat. El dany en el camp visual perifèric és ja irreversible. Si bé altres variants del glaucoma poden generar de forma incipient visió borrosa o dolor, el més habitual és que cursi sense símptomes. D’aquí la importància d’una vigilància periòdica.

 

Demana cita gratuïta a qualsevol dels nostres centres, trucant al 932032233, o enviant un Whatsapp al 682017363 o per mail a: tellamamos@admiravision.es

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?