Vista sana in corpore sa

De la mateixa manera que la nostra societat s’ha anat sensibilitzant amb el temps sobre la necessitat de cuidar el cos, amb una bona alimentació i exercici físic regular, hem de prendre consciència de la necessitat de cuidar el nostre sistema visual. Els ulls ens permeten veure el món i són una part del cos que també necessita cura. Al bloc d’avui us volem mostrar els millors aliments per reforçar la vista. Les cures que necessita la vista són diverses:

  • Revisions oftalmològiques periòdiques amb graduació i exploració completa de la cara anterior i posterior de lull, per assegurar una bona visió i que no hi hagi malalties oculars que puguin comprometre-la.
  • Protecció dels raigs ultraviolats amb ulleres de sol que tinguin un filtre homologat de nivell 3
  • Hidratació adequada. El parpelleig normal sol proporcionar la que necessitem en condicions normals. En cas dús de pantalles, sequedat o contaminació ambiental o malaltia dull sec cal recórrer a lubricants oculars.
  • Exercicis visuals. Cada hora de treball amb pantalles, cal descansar un mínim de 10 minuts.
  • Ingesta d’aliments per reforçar els ulls.

Aliments per reforçar la vista

Alt contingut en vitamina A

Els aliments rics en vitamina A (retinol, àcid retinoic) reforcen els teixits, especialment el de la retina i també ajuden a dilatar l’aparició de les cataractes. De fet, un dèficit de vitamina A pot donar lloc a laparició de degeneració macular (DMAE).

La vitamina A és present en els betacarotens (pastanagues, carbassa), fetge i productes lactis.

Alt contingut en vitamina C

Moltes fruites, especialment els cítrics i els fruits vermells, tenen un alt contingut en vitamina C. El mateix passa amb verdures verdes com el bròquil, els espinacs o la col. També contenen vitamina C els pebrots i els tomàquets. La vitamina C contribueix a la formació i el correcte funcionament dels vasos sanguinis, carílags i ossos. En el cas de la visió, afavoreix la circulació correcta de la sang pels vasos de la retina, evitant la DMAE i demorant l’aparició de cataractes, com en el cas de la vitamina A.

Alt contingut en vitamina E

El sistema visual també necessita una aportació diària de vitamina E. La seva falta pot derivar en neuropaties. En el cas del sistema visual, en problemes neurològics que originen diplopia (visió doble).

La vitamina E és present en l’oli d’oliva, la margarina, les ametlles o els productes lactis, entre d’altres.

En cas de dubte o pregunta, no dubtis a posar-te en contacte amb el nostre equip. El nostre equip de professionals us ajudarà en tot el que necessiteu.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?