Com passa amb les mans, la majoria de persones tenen un ull dominant però no sap distingir-lo. Saps quin és el teu ull dominant?

Per què tenim un ull dominant?

  • Per qüestions de lateralitat, la majoria de les persones tenen un ull que domina sobre l’altre; com passa amb les mans. No s’ha demostrat una analogia directa entre la mà dominant i l’ull dominant, encara que amb certa freqüència coincideixen. Aproximadament dos terços de la població presenten dominància de l’ull dret, i al terç restant la dominància és de l’ull esquerre. Un petit percentatge de la població no presenta dominància per part de cap dels dos ulls.
  • Això significa que l’ull dominant té una agudesa visual més gran que l’altre, i és el que utilitzarà el nostre cervell per defecte per fixar la vista en primera instància.
  • És important saber quin és l’ull dominant si s’han de fer tasques que requereixen precisió visual. Generalment no té massa transcendència però, en cas que practiquis esports com el tir a l’arc per exemple, cal tenir-ho en compte. A la nostra Unitat de Rehabilitació Visual, tenim especialistes en augmentar el rendiment esportiu dels esportistes que es dediquen a esports que requereixen destresa visual, treballant les habilitats visuals implicades en el procés visual.

Com saber quin és el meu ull dominant?

Et proposem un senzill però força precís mètode:

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?