La Setmana Mundial del Glaucoma, celebrada entre el 12 i el 16 de març, ha estat molt activa als centres on està present Admira Visión: Clínica Cima, Clínica Sagrada Familia i Clínica Corachan a Barcelona i Clínica Diagonal a Esplugues de Llobregat.

L’stand de detecció del glaucoma, atès pels optometristes llicenciats en òptica d’Admira Visión, va estar treballant des de les 9:00 fins a les 20:30 des del dilluns 12 fins el dijous 16 i el divendres de 9:00 a 14:30.

Durant aquests dies es van realitzar 354 tonometries, una prova indolora que mesura la pressió intraocular després d’aplicar unes gotes de col·liri anestèsic. Un dels primers en realitzar aquesta prova preventiva a Clínica Diagonal va ser el gerent de la Clínica, el Dr. Gonçal Lloveres.

Les revisions, totalment gratuïtes, es van realitzar en motiu de la Setmana Mundial del Glaucoma, que aquest any tenia per lema “No deixis que el glaucoma enfosqueixi la teva vida”.

Per si encara no ho saps: què és el glaucoma?

El glaucoma és una malaltia que es produeix per l’elevació de la pressió intraocular, originant una lesió al nervi òptic que es caracteritza per una pèrdua del camp visual.

En cas de no tractar-se a temps amb medicació o cirurgia, el glaucoma condueix a la ceguesa. De fet, el glaucoma és la segona causa de ceguesa evitable al món. En la majoria dels casos no presenta símptomes fins que la malaltia està molt avançada.  El problema radica en que, tot i que la ceguesa és evitable, la visió que ja s’ha perdut és irrecuperable. Per això les campanyes estan encaminades a donar a conèixer a la població aquesta malaltia i recordar-los que el diagnòstic precoç és fonamental.

Més informació sobre el glaucoma

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?