En el marc de la jornada “Cuida’t mare” organitzada per la Fundació Corachan

El dijous 7 de març ha tingut lloc una nova edició de la jornada “Cuida’t mare”, organitzada per la Fundació Corachan i dirigida a embarassades, per tal de proporcionar-los informació útil i rigorosa sobre els temes que més els preocupen en relació a seva salut i la del nadó, així com el part i les primeres cures i signes d’alerta.

Fundació Corachan és una institució sense ànim de lucre que promou i desenvolupa accions de salut orientades a l’adquisició d’hàbits saludables. Així mateix, té com a missió promoure accions de salut i prevenció de malalties i la formació especialitzada de professionals de la salut, tant acadèmica com a formació continuada.

Admiravisión col·labora amb la Fundació Corachan, des de la seva creació, en altres projectes d’atenció mèdica a nens en risc d’exclusió social tutelats per Càritas.

La Dra. Noemí Casamajó ha explicat a les futures mares els canvis oculars que tenen lloc durant l’embaràs, altertando sobre els quals són patològics i oferint consells de prevenció. Així mateix, les ha assessorat sobre els problemes oculars que pot tenir el nadó i el nen en cada etapa del seu desenvolupament. També ha donat compte de les exploracions i cures que realitza tant el neonatòleg, en el moment del part, com l’oftalmòleg amb posterioritat.

La Dra. Casamajó ha fet especial èmfasi en la necessitat d’aplicar pomades oculars antibiòtiques el nadó en el moment del naixement ja que el canal del part transmet bacteris que poden ocasionar conjuntivitis innecessàries, atès que hi ha famílies que són contràries a aquestes pràctiques profilàctiques. Així mateix, ha destacat la importància de revisar de seguida la vista dels nounats per detectar de forma precoç cataractes o glaucoma congènit, entre altres malalties oculars. També ha insistit en la necessitat de mantenir una regularitat en les revisions donat que encara trobem nens que van a les consultes d’oftalmologia amb un ull gandul que motiva una gran pèrdua visual i que a partir dels 10 anys és molt difícil poder corregir.

Hem pogut resoldre els dubtes concrets plantejats per les assistents i que es referien a:

  • Si el nadó és al·lèrgic als antibiòtics, ¿li pot fer reacció la pomada profilàctica que se li aplica? La pomada utilitzada és segura i no tenim constància que ocasioni reaccions al·lèrgiques
  • Si el pare és miop, el nadó ho serà? Genèticament té probabilitats de ser-ho
  • Si es pateix alta miopia, l’esforç del part pot desprendre la retina? Convé una visita prèvia amb el retinòleg per valorar l’estat de la retina i, en tot cas, aplicar un tractament làser preventiu però, en principi, si tot està bé, no té per què haver-hi problema per a un part natural inlcuso.
  • Els problemes de visió de la mare s’agreugen durant l’embaràs? L’acumulació de líquids pot afectar la miopia però no a un estrabisme, per exemple.
  • Si hi ha antecedents de patologies oculars greus, convé fer una retinografia el nadó a manera de screening? És recomanable. Per a això disposem de la càmera RetCam

La jornada novament ha estat un èxit i la sala d’actes de la Clínica Corachan ha omplert de futures mares i alguns futurs pares que han puntuat molt alt l’esdeveniment.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?