Dia Mundial de la Visió 2020

El nostre grup commemora el Dia Mundial de la Diabetis reforçant el seu compromís amb la prevenció de la retinopatia diabètica. Com en edicions anteriors, oferirà revisions oftalmològiques gratuïtes a tots els pacients que acudeixin als nostres centres i que així ho sol·licitin.

L’Organització Mundial de la Salut posa èmfasi aquest any en el paper que juga la infermeria en la cura de la diabetis, en tant pel que fa a:

– El diagnòstic primerenc de la diabetis per assegurar un tractament ràpid
– Proporcionar formació per a l’autocontrol i suport psicològic per a les persones amb diabetis per ajudar a prevenir complicacions
– Combatre els factors de risc de la diabetis tipus 2 per a la prevenció de la condició

El Altes de la Diabetis al món, segons la Federació Internacional de la Diabetis reflecteix les dades següents:

– 463 milions d’adults (1 de cada 11) vivien amb diabetis el 2019.
– El nombre de persones que viuen amb diabetis s’espera augmenti a 578 milions el 2030.
– 1 de cada 2 adults amb diabetis està sense diagnosticar (232 milions). La majoria tenen diabetis tipus 2.
– Més de 3 de cada 4 persones amb diabetis viuen en països de renda baixa i mitjana
– 1 de cada 6 naixements vius (20 milions) es veu afectat per un alt nivell de glucosa en sang (hiperglucèmia) en l’embaràs.
– Dos terços de persones amb diabetis viuen en àrees urbanes i tres quarts estan en edat de treballar.
– 1 de cada 5 persones amb diabetis (136 milions) tenen més de 65 anys
– La diabetis va causar 4,2 milions de morts el 2019.
– La diabetis va ser la causant d’USD 760.000.000.000 de despeses sanitàries el 2019 – 10% de l’total mundial gastat en atenció sanitària.
– Depenent de la regió mundial, fins a un 50% de les persones diagnosticades amb COVID-19 viuen
amb diabetis

Aquestes dades resulten alarmants i són una mostra evident de la necessitat de realitzar aquest recordatori anual per moure consciències orientades sobretot a la prevenció, a la detecció precoç i als el seguiment estricte de l’tractament per evitar complicacions com la retinopatia diabètica que provoca ceguesa i no ocasiona símptomes fins que s’inicia la pèrdua de visió. Aquest any, a més es pretén implicar tota la família en la prevenció i cura de la diabetis.
El risc de desenvolupar retinopatia diabètica és més gran com més temps hagi passat des de l’inici de la diabetis; però el moment en què es presenta també varia, depenent de el tipus de diabetis i de el grau de control metabòlic de cada pacient.

És fonamental conscienciar el pacient diabètic de la necessitat que controli el seu hemoglobina glicosilada (HbA1c). L’estudi Early Treatment Diabetic Retinopathy Study va posar de manifest, ja en la dècada dels 80, la necessitat de valorar aquest paràmetre i mantenir-lo al voltant de l’8. L’estudi no va aconseguir impactar prou a la població i als metges de capçalera. Actualment, la Societat Espanyola de Retina i Vitri fixa com a valor de referència mínim el 7, sent el màxim desitjable de 10.

Amb la finalitat de dur a terme aquesta detecció precoç i proporcionar informació precisa i veraç sobre la malaltia, el seu control i el seu tractament, emprenem una nova campanya de revisions gratuïtes, facilitant a l’màxim l’accessibilitat als serveis oftalmològics

Reserva la teva cita per al dilluns 16 per telèfon, WhatsApp o mail. </ Strong>

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?