Divendres 22 de març va tenir lloc la tercera reunió d’usuaris de lents Evo Visian ICL, per celebrar el milió de lents implantades després de 22 anys en el mercat mundial i gairebé 20 que les fem servir amb èxit en Admiravisión.

El Dr. Carlos Martín ens posa al dia dels temes abordats.

III reunión de usuarios EVO Visian ICL 2019

ICL és una lent fàquica, és a dir, es col·loca dins de l’ull sense retirar el cristal·lí i sense fer cap ablació a la còrnia. La inserció de lents fàquiques és una tècnica de cirurgia refractiva igual que pot ser el LASIK però presenta una sèrie d’avantatges respecte a les tècniques d’ablació corneal.

De fet, ICL és la lent fàquica més utilitzada al món perquè presenta avantatges sobre un altre tipus de lents i també sobre les cirurgies d’ablació corneal com són LASIK, FemtoLASIK, PRK, Epilasik o LASEK.

  • Els ulls operats d’ICL presenten major qualitat visual que els operats amb LASIK (sobretot a partir de més de 6 diòptries), L’ablació corneal profunda presenta augment d’aberracions corneals cosa que no passa amb ICL.
  • LASIK provoca sequedat ocular, aquest és una de les dades limitants per a la seva realització. Per contra ICL no la provoca, per això està indicada en pacients amb ull sec simptomàtic.
  • És una cirurgia reversible, això vol dir que podem retirar de nou la ICL sense que el globus ocular pateixi canvis.

Aquesta tercera reunió d’usuaris d’ICL ens va servir a tots per refermar conceptes.

En tota cirurgia refractiva hem de descartar patologies corneals per tal d’evitar complicacions amb el LASIK. Amb aquesta finalitat es va presentar la combinació d’un topògraf amb fórmules capaços de detectar anomalies corneals pre ectàsiques juntament amb un analitzador de la biomecànica corneal (dispositiu que llança un “raig” d’aire mínim sobre la còrnia i que permet analitzar en profunditat la resposta dinàmica de la còrnia). Aquesta combinació permet detectar anomalies corneals de forma precoç i evitar així cirurgies corneals que poguessin complicar-se en el futur.

Es va discutir sobre la gran importància que té una bona avaluació de la pel·lícula lacrimal i sequedat ocular per a la correcta indicació de la cirurgia refractiva que realitzarem a cada pacient.

Les lents ICL poden corregir també astigmatisme. A la reunió es va discutir sobre indicacions, contraindicacions i com avaluar el bon resultat quirúrgic d’aquest tipus concret de ICLs.

En definitiva, una reunió on vam aconseguir aprendre una mica més de cirurgia refractiva en general i de ICLs en particular.

¿Necesitas ayuda?