ESCRS. Presentació del pòster de la Dra. Irene Sassot

Entre els dies 16 i 20 de setembre s’ha celebrat a Milà el 40è congrés de l’ESCRS, societat europea de cirurgia refractiva i còrnia, on s’han desplaçat membres del nostre equip de pol anterior.

La Dra. Irene Sassot Cladera ha presentat el cas d’un pacient amb aprimament limbar i alt risc de perforació, a qui li va practicar un trasplantament de còrnia laminar cross-linkat prèviament de 4 mm, més empelt de conjuntiva autòloga. Un any després, el pacient no presenta nou aprimament i manté la seva agudesa visual.

Premi 500 ICL al Dr. Carlos Martín Calvo

D’altra banda, Staar Surgical, proveïdor de lents intraoculars ICL, ha fet coincidir el seu meeting anual d’experts amb el congrés de l’ESCRS a Milan. Aquest any, el Dr. Carlos Martin Calvo, expert en cirurgia refractiva, ha estat reconegut per les seves 500 ICL impantades, que han permès que 250 pacients amb defectes refractius hagin pogut recuperar la seva llibertat visual.

Per al nostre equip és un honor comptar amb professionals de nivell competencial i humà elevat. Felicitem el Dr. Martín pel seu merescut premi i tot l’equip de cirurgia refractiva sense el qual no seria possible realitzar tot el procés amb èxit.

Així mateix, felicitem la Dra. Sassot per l’èxit del seu cas clínic i per compartir coneixement i representar-nos en esdeveniments com aquesta trobada anual d’experts europeus.

Novetats que ens han semblat més interessants

ICL Expert Meeting

En aquesta trobada anual d´experts en lents ICL s´han exposat estudis que plasmen que les ICL donen resultats cada dia més òptims, i no provoquen cataractes. En conseqüència, ha quedat demostrat que la sospita que alguns tenien sobre això es pot descartar objectivament. D’altra banda, ha sortit al mercat una nova lent ICL per a presbícia, amb grans expectatives. Es tracta d’una lent EDOF (estended depth of focus. Lents de profunditat de focus estesa. Representen la més avançada evolució de les lents monofocals). Estan pensades per a pacients entre 45 i 55 anys.

ESCRS

Al congrés de la societat europea de cirurgia refractiva i còrnia, les últimes tecnologies làser han estat el focus d’atenció principal. Cada nou model és cada cop més ràpid i eficaç, sense que això impliqui que els ja existents no ho siguin.

A l’apartat de cirurgia de la còrnia, s’han exposat noves tècniques en queratoplàstia, tant en la modalitat DMEK (queratoplàstia endotelial de membrana de Descemet que permet realitzar un empelt parcial de teixit corneal per substituir el que està malmès), com en la modalitat DSAEK (a més de substituir la capa Descemet, també substitueix l’endoteli de manera selectiva). Les noves tècniques ultra fines aconsegueixen encara millors resultats.

Finalment, s’ha posat clarament de manifest que les lents EDOF estan en auge, sense detriment de les trifocals que ofereixen millors resultats refractius, permetent als pacients deixar de dependre de les ulleres.

A l’apartat de glaucoma s’han presentat nous dispositius i alternatives quirúrgiques.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?