La conjuntivitis al·lèrgica es produeix quan el nostre cos reacciona de manera exagerada enfront d’alguna substància, per exemple, la pols que hi ha en l’aire o en l’ambient. Aquesta malaltia pot aparèixer de manera brusca en qüestió de minuts (conjuntivitis aguda), en uns dies (subaguda) o aparèixer lentament durant setmanes o mesos (conjuntivitis crònica). Pot arribar a ser molt molesta, però, en general, no és greu. De la mateixa manera que cadascun de nosaltres és diferent del nostre veí, cada conjuntivitis al·lèrgica és diferent de la que pugui patir una altra persona.

A més, cal tenir en compte que la *conjutivitis al·lèrgica, qualsevol persona pot sofrir-la. Encara que és més freqüent en nens i persones joves, tant homes com dones poden sofrir-la. Sol donar-se en famílies: si vostè la sofreix, els seus fills poden sofrir-la. Consulti amb el seu metge (metge de capçalera, especialista o pediatra) si creu que té algun problema relacionat.

En el cas que no sigui conjuntivitis al·lèrgica, pots conèixer més aquí sobre la conjuntivitis.

Símptomes de la conjuntivitis al·lèrgica?

Si necessites saber com sé si tinc conjuntivitis al·lèrgica, per a diferenciar-la d’algun altre tipus de conjuntivitis, l’al·lèrgica es caracteritza per una sèrie de molèsties. Les persones que sofreixen una conjuntivitis al·lèrgica es queixen de:

 • Picor i enrogiment ocular.
 • Llagrimeig: els ulls estan plorosos i la visió borrosa.
 • Molèsties degudes a la llum (fotofòbia).

És molt important reaccionar a temps enfront d’aquest seguit de símptomes de conjuntivitis. Si en aquest moment no es frena el quadre amb el tractament adequat, pot aparèixer:

 • Major enrogiment ocular.
 • Fotofòbia molt molesta.
 • Abundants lleganyes blanquinoses.
 • Sensació de terra en els ulls.
 • Inflor i enrogiment de les parpelles, més freqüent als matins.

A més de les molèsties oculars, poden presentar-se sensació d’ofec, enrogiment i inflor de la cara, rinorrea (surt moc clar pel nas) i aparició de taques vermelles en la pell, així com picors en tot el cos.

Quines són les causes?

La conjuntivitis al·lèrgica la produeixen unes substàncies específiques anomenades al·lergògens que estan en l’aire i que en arribar als nostres ulls produeixen l’al·lèrgia.

Els agents responsables més freqüents d’aquesta mena de conjuntivitis són:

 • Pòl·lens (de les flors) i altres al·lergògens vegetals (plàtans, *ficus, pellofa dels cereals).
 • Pèl, plomes o excrements dels animals (gats, gossos, canaris, processionària del pi, etc.).
 • Substàncies respirades o gasos (com el dissolvent de les pintures).
  Fongs i floridures.

Què fer si tinc conjuntivitis al·lèrgica?

Si tens conjuntivitis al·lèrgica pot ser una cosa estable i a més sofrir-se en qualsevol època de l’any, o estacional que és la que es produeix sobretot a la primavera i a principis d’estiu. En alguns llocs es dona també a la tardor.

Pot aparèixer a brots i repetir-se cada any amb el canvi d’estació o desaparèixer per sempre. La seva aparició és més freqüent als matins, en dies secs i amb vent, pel fet que la concentració de pòl·lens en l’ambient és major.

En els dies plujosos la concentració de pol·len en l’aire baixa sensiblement i és menys probable que la conjuntivitis al·lèrgica ens afecti. Pot presentar-se en qualsevol lloc on hi hagi substàncies que ens produeixin al·lèrgia, dins i fora de casa.

Així que si tens dubtes, des de Admiravisión com a clínica oftalmològica et recomanem que consultis al metge especialitzat.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?