En el marc de la jornada “Cuida’t mare” organitzada per la Fundació Corachan

El dimecres 17 d’octubre ha tingut lloc una nova edició de la jornada “Cuida’t mare”, organitzada per la Fundació Corachan i dirigida a embarassades, amb la finalitat de proporcionar-los informació útil i rigorosa sobre els temes que més els preocupen en relació a la seva salut i la del nadó, així com el part i les primeres cures i signes d’alerta.

Futuras madres y recién nacidos - Revisiones oftalmológicas y cuidados

Fundació Corachan és una institució sense ànim de lucre que promou i desenvolupa accions de salut orientades a l’adquisició d’hàbits saludables. Així mateix, té com a missió promoure accions de salut i prevenció de malalties i la formació especialitzada de professionals de la salut, tant acadèmica com a formació continuada.

Admiravisión col·labora amb la Fundació Corachan, des de la seva creació, en altres projectes d’atenció mèdica a nens en risc d’exclusió social tutelats per Càritas.

La Dra. Noemí Casamajó ha explicat a les futures mares els canvis oculars que tenen lloc durant l’embaràs, altertant sobre els que són patològics i oferint consells de prevenció. Així mateix, les ha assessorat sobre els problemes oculars que pot tenir el nadó i el nen en cada etapa del seu desenvolupament. També ha donat compte de les exploracions i cures que realitza tant el neonatòleg, en el moment del part, com l’oftalmòleg amb posterioritat.

La Dra. Casamajó ha fet especial èmfasi en la necessitat d’aplicar pomades oculars antibiòtiques al nadó en el moment del naixement ja que el canal del part transmet bacteris que poden ocasionar conjuntivitis innecessàries, atès que hi ha famílies que són contràries a aquestes pràctiques profilàctiques. Així mateix, ha destacat la importància de revisar de seguida la vista dels nounats per detectar de forma precoç cataractes o glaucoma congènit, entre altres malalties oculars. També ha insistit en la necessitat de mantenir una regularitat en les revisions atès que encara trobem nens que van a les consultes d’oftalmologia amb un ull gandul que motiva una gran pèrdua visual i que a partir dels 10 anys és molt difícil poder corregir.

La jornada novament ha estat un èxit i la sala d’actes de la Clínica Corachan s’ha omplert de futures mares i alguns futurs pares que han puntuat molt alt l’esdeveniment.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?