El diari Segre.com fa difusió de la notícia

La Dra. Marina Mesquida, membre de l’equip oftalmològic Admiravisión, rep un reconeixement a la tasca investigadora duta a terme amb altres membres de l’Hospital Clínic.

Transcripció de la notícia apareguda a Segre.com

L’oftalmòloga Marina Mesquida, que va estudiar Medicina a la UdL i es va especialitzar en l’hospital Clínic de Barcelona, ha estat reconeguda com a investigadora jove de l’any per la Arvo Foundation, considerada la meca internacional de la recerca en el camp de la visió. “No m’ho esperava en absolut. A aquest premi opten enginyers, químics, metges … Qualsevol professional que investigui en el camp de la visió. Mai havia recaigut en un investigador espanyol, estic contentíssima “, va explicar Mesquida.

En concret, el guardó reconeix les aportacions d’aquesta doctora en Oftalmologia i de l’equip d’investigació del qual forma part IDIBAPS, grup d’inflamació ocular de l’Hospital Clínic de Barcelona dirigit per Alfredo Adán

– En l’àmbit de les noves teràpies per tractar l’edema macular, considerat la principal causa de pèrdua de visió en pacients amb retinopatia diabètica (una complicació de la diabetis que pot arribar a provocar ceguesa).

“Actualment, els tractaments disponibles per l’edema macular només permeten millores transitòries o incompletes. Estudiem tractaments innovadors perquè els afectats per aquesta malaltia incurable i crònica no arribin a quedar-se cecs “, sintetitza Mesquida. El reconeixement internacional també consta d’una dotació de 3.000 dòlars per acudir i participar en el congrés anual d’Arvo Foundation, que se celebrarà al maig a Baltimore (Estats Units). Allà presentaran les conclusions de la seva investigació.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?