Resum de les novetats presentades

Com cada any, s’han presentat els nous models de lents premium de les diferents cases comercials, així com els nous equips millorats per diagnòstic.

S’han realitzat diferents symposiums satèl·lits patrocinats per la indústria, amb la participació destacada de ponents llatinoamericans. Va ser realment interessant l’anomenat “Facoextrema Brainstorming, traient-li el misteri a l’oftalmologia”

En el qual es van analitzar complicacions i errors quirúrgics en cataractes amb complicacions extremes, tant a nivell tècnic, com psicològic o en el vessant de la responsabilitat legal i moral.

Cal destacar, la participació extraordinària del Dr. Ike Ahmed, del Canadà, un dels millors cirurgians del món, especialista en reconstruccions del segment anterior i un dels pares de la cirurgia MiGs de glaucoma. El Dr Ahmed va dur a terme una cirurgia en directe de cataracta traumàtica i la reconstrucció del segment anterior en un home jove amb una cataracta traumàtica dislocada amb traumatisme important de l’iris, prolapse vitri i placa de càpsula anterior.

Finalment, ens va semblar també molt interessant la sessió en què un grup nombrós d’oftalmòlegs van explicar la seva experiència personal després de diferents tipus de cirurgia refractiva. “Els oftalmòlegs també s’operen per no dependre de les ulleres, cosa que demostra que creuen en el bon resultat que proporciona la cirurgia refractiva!”

Ponència de la Dra. Del Campo

La Dra. Zoraida Del Campo va participar en un symposium sobre medicina regenerativa en superfície ocular. Concepte basat en regenerar teixit a partir d’aplicar col·liri i/o coàgul i/o membrana obtinguts de la sang del propi pacient, sent un compost ric en factors de creixement, presentant una ponència sobre les aplicacions quirúrgiques.

La Dra. Del Campo va destacar que, amb l’experiència que ens proporciona el temps de utlització de la membrana de PRGF Endoret, hem observat excel·lents resultats en la cirurgia del pterigi sense necessitat de manipular altres parts de l’ull, en els pacients amb cremades de la superfície ocular i en úlceres corneals. Altres col·legues també van explicar els beneficis del col·liri de PRGF en tractament de múltiples patologies de la superfície ocular però principalment la sequedat ocular on les gotes instilades de forma continuada millora tant la simptomatologia com els signes clínics.

FacoElche 2019

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?