La cirurgia làser d’ulls (cirurgia Lasik) corregeix miopia, hipermetropia i/o astigmatisme de manera molt segura. Es realitza amb anestèsia tòpica, de manera indolora, en uns quinze minuts i sense hospitalització. La recuperació és ràpida. Només cal observar algunes precaucions.

Cures per a la recuperació d’una cirurgia làser d’ulls

 • Fes vida normal, encara que la seva visió fos dolenta, pots fer servir l’ull tant com vulguis.
 • Pots utilitzar ulleres de sol per sortir al carrer, especialment durant les primeres setmanes després de l’operació. No només us serviran per protegir l’ull, sinó que us evitaran l’enlluernament, una mica freqüent després de la intervenció.
 • Rentat acuradament les mans abans de posar qualsevol col·liri a l’ull. Pots posar-te, si coincideixen en horari, dues classes de col·liris alhora. Només cal que esperis un minut entre les dues aplicacions. No has d’utilitzar un cop començat cap col·liri durant més de quatre setmanes sense comprar un nou flascó. No oblidis que alguns han de conservar-se a la nevera (això sempre està indicat a l’embolcall del producte).
 • Al cap de dos dies pots reincorporar-te a la feina, tret que la teva feina impliqui fer esforços físics. En aquest cas, consulta amb el cirurgià el temps recomanat

Quant de temps he de fer repòs després d’una cirurgia ocular?

Després de la cirurgia, és convenient estirar-se a descansar amb els ulls tancats la resta del dia.

A partir del dia següent, pots fer vida normal, evitant possibles friccions i cops als ulls

Què no cal fer després d’una cirurgia làser ocular?

 • No et tapis l’ull, encara que et resulti més còmode. El risc dʻinfecció augmenta amb un ull tapat.
 • Ocasionalment l’oftalmòleg et pot recomanar utilitzar a la nit un oclusor rígid fenestrat per protegir-te de cops mentre dorms.
 • És important que no et freguis els ulls després de la intervenció. Tampoc no es recomana pintar-se els ulls durant 1 mes.

Com dormir després d’una cirurgia làser als ulls?

Excepte indicació especial per part de l’oftamòleg, pots dormir en la posició que més t’agradi, encara que durant els primers cinc dies és recomanable no dormir de cap per avall.

Com es pot rentar l’ull després d’una cirurgia?

Pots (i has) de rentar-te el cap i la cara. Les parpelles i la pell que envolta l’ull han d’estar netes. Són recomanables els sabons suaus utilitzats per als nadons. Tingues només la precaució d’assecar-te suaument després, sense fregar els ulls.

Quan trucar al metge

Acudeix a la consulta immediatament -o al servei d’urgències oftalmològiques, fora d’hores de consulta- sempre que notis disminució de la visió, envermelliment o secreció importants, o dolor intens a l’ull operat, encara que sigui molt de temps després de la intervenció.

Quant de temps es triga a veure bé després d’una cirurgia de la miopia?

El curs postoperatori de la intervenció de cirurgia de miopia Lasik és ràpid. Recuperaràs la visió ràpidament, si no hi ha cap contratemps ni cap altra patologia associada. No obstant això, sovint, la teva visió trigarà alguns dies a ser tan bona com la que vostè tenia amb les ulleres o lents de contacte abans de la intervenció.

Durant algunes setmanes pots observar algunes alteracions visuals que ha d’entendre com a normals:

 • Disminució de la capacitat visual en condicions de baixa il·luminació.
 • Hals o centelleigs en mirar directament algun focus lluminós.
 • Lleugers canvis en la capacitat visual durant el període de cicatrització (5 setmanes).
 • En un termini màxim de dos mesos (temps en què s’estabilitza totalment el procés cicatricial) farem una refracció i valorarem, si n’hi ha, com corregir el possible defecte refractiu residual.
Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?