Un estudi realitzat per científics de la Facultat de Medicina de la Universitat de Washington en St. Louis (Estats Units) publicat en el seu últim nombre la revista “JAMA Ophthalmology” conclou que les persones majors de 55 anys que acudeixen a revisar-se la vista al oftalmólogo, refereixen tenir una millor visió en la consulta que al seu domicili. Això és més significatiu en pacients amb glaucoma.

Etiquetes: cataracta

Després d’analitzar els motius d’aquesta important diferència de resultats, es van descartar aspectes relacionats amb comportaments diferents en la llar i en la consulta, i van arribar a la conclusió que la causa era la diferent il·luminació existent entre la consulta i el domicili.

La il·luminació és bàsica per dur a terme tasques que impliquin concentració de la visió en un punt, com per exemple, llegir, escriure, cosir, mirar la televisió, etc…. a qualsevol edat.

A mesura que ens fem majors, el cristal·lí de l’ull es va deteriorant cosa que dificulta l’enfocament proper (presbícia). En aquest cas, és necessari corregir la visió d’a prop mitjançant l’ús d’ulleres.

A partir dels 60 anys, es forma a més la cataracta que suma un grau de dificultat superior en ocasionar sensació de boira o enlluernament, especialment a la nit o en llocs poc il·luminats, visió borrosa i fins a doble. L’únic remei per tractar la cataracta és la seva extracció quirúrgica amb implantació d’una lent intraocular que substitueix al cristal·lí.

En conseqüència, els requeriments d’ajudes externes per poder realitzar activitats que requereixen fixar la vista es tornen més exigents i és necessari prestar especial atenció en què les condicions ambientals contribueixin a facilitar-ho.

En aquest sentit, si bé és recomanable que la il·luminació de la llar es realitzi mitjançant llum indirecta, quan duguem a terme una activitat que requereixi fixar la vista en un punt, haurem de procurar dirigir un focus de llum addicional directament al mateix. L’adreça del focus ha de provenir del costat esquerre per evitar que la nostra pròpia ombra entorpeixi la il·luminació necessària.

També és recomanable evitar els reflexos de les finestres mitjançant cortines amb lamel·les horitzontals.

Per utilitzar l’ordinador, es procurarà que la vora superior de la pantalla se situï a l’altura dels ulls amb un angle de 30º i a uns 50 a 70 cm. de distància.

Finalment, i per evitar la sequedat ocular, convé procurar un grau d’humitat ambiental adequat i evitar l’ús del tabac. Si ens trobem en una estada amb aire condicionat o calefacció, es recomana col·locar recipients amb aigua o humidificadores. Si, malgrat això, l’ull segueix irritat, és convenient aplicar-se llàgrimes artificials, que no tenen cap contraindicació.

Font:
Dr. J. Mauricio N. Col. 19374

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?