Cirurgia Lasik

Informa't sense compromís!


  Què és la cirurgia refractiva Lasik?

  La cirurgia refractiva és la solució definitiva per a diverses patologies, denominades defectes refractius (miopia, hipermetropia i astigmatisme). La cirurgia refractiva permet aconseguir una correcta visió sense necessitat d’ulleres o lents de contacte.

  El làser, amb la seva precisió, permet tallar la còrnia, adequar la seva curvatura eliminant les quantitats de teixit corneal necessàries i modificar la refracció ocular per a aconseguir el correcte enfocament de la imatge en la reti

  La tècnica LASIK és la més comuna. El làser excímer és l’apropiat per a tractar miopies d’entre 1 i 10 diòptries i hipermetropías d’entre 1 i 5 diòptries, amb o sense astigmatisme.

  Què corregeix la cirurgia refractiva?

  Miopia

  Hipermetropia

  Astigmatisme

  Presbícia

  Com és l'operació amb Cirurgia Lasik?

  La cirugía Lasik, permite operar miopías de entre 1 y 8 dioptrías e hipermetropías entre 1 y 5 dioptrías, con o sin astigmatismo, una vez se ha estabilizado la visión, a partir de los 21 años aproximadamente.

  Consiste en el tallado y remodelación, mediante un láser Excímer, del espesor del tejido corneal, en función del defecto y número de dioptrías a corregir.

  Después de realizar un completo estudio oftalmológico de aptitud para esta técnica, que requiere estar los 15 días previos sin utilizar lentes de contacto, se introducen los datos biométricos obtenidos en el equipo Láser excímer Amaris y, mediante anestesia tópica local y, tras levantar un flap mediante en Láser Femtosegundos Ziemmer Z6, se procede a remodelar la córnea.

  En primer lloc s’aixeca un petit flap corneal per a poder impactar amb el làser directament sobre la còrnia. Per a realitzar aquesta incisió, es pot utilitzar un microqueratomo, una espècie de bisturí, o el làser femtosegundos.

  Després del tractament, el flap es torna a adherir només, sense necessitat de punts. La intervenció és molt segura, el resultat excel·lent i la recuperació molt ràpida.

  L’avantatge del làser femtosegundos és en relació a una millor cicatrització, menor necessitat de llàgrimes artificials després de la cirurgia, menor risc d’halos nocturns i millor contrast visual. No obstant això, la tècnica tradicional ofereix també resultats altament satisfactoris.

  Pas a pas de la Cirurgia Lasik

  1

  Col·loquem l'anell de succió sobre el globus ocular.
  2

  Es crea un disc corneal incomplet mitjançant un aparell conegut com microqueratom automàtic o mitjançant làser de femtosegons. Aquest procés pot ser mínimament molest però no dolorós
  3

  Retirem el disc corneal i comencem el tractament amb làser EXCIMER, aquest procés és totalment indolor.
  4

  Netegem la zona de possibles restes i reposicionamos el disc.
  5

  Incrementem l'adhesió del disc mitjançant l'assecat de la interfase.
  6

  Col·loquem gotes d'antibiòtic i antiinflamatori.

  Anestèsia tòpica

  L’anestèsia per a aquesta tècnica quirúrgica és tòpica (amb col·liri) i no és necessari l’embenatge ocular postoperatori.

  Major seguretat

  La precisió i seguretat de la tècnica LASIK fan d’ella el procediment quirúrgic d’elecció per a la majoria dels defectes refractius

  Ràpida i indolora

  La intervenció s’efectua en pocs minuts i és indolora gràcies a l’anestèsia tòpica (per mitjà de gotes)

  Sense hospitalització

  La cirurgia Lasik no requereix ingrés hospitalari

  Postoperatori de cirurgia Lasik

  El curs postoperatori de la intervenció de LASIK és ràpid. Vostè recuperarà la visió ràpidament, si no existeix cap contratemps ni una altra patologia associada. No obstant això, amb freqüència la seva visió trigarà alguns dies a ser tan bona com la que vostè tenia amb les seves ulleres o lents de contacte abans de la intervenció.

  Durant algunes setmanes pot observar algunes alteracions visuals que ha d’entendre com a normals:

  • Disminució de la seva capacitat visual en condicions de baixa il·luminació.
  • Halos o centellejos en mirar directament algun focus lluminós.
  • Lleugers canvis en la seva capacitat visual durant el període de cicatrització (5 setmanes).

  En un termini màxim de dos mesos (temps en el qual s’estabilitza totalment el procés *cicatricial) realitzarem una refracció i valorarem, si existeix, com corregir el seu defecte refractiu residual. En cas de ser necessàries les ulleres o lents de contacte seran de poca graduació i probablement només les necessitarà ocasionalment o per a realitzar activitats concretes. Si el defecte refractiu residual fos important per a vostè, el seu oftalmòleg l’informarà de les possibilitats quirúrgiques per a corregir-lo.

  És important que, a més de les indicacions específiques i particulars del seu oftalmòleg, segueixi les següents instruccions.

  Encara que sigui molt de temps després de la intervenció, acudeixi a la consulta immediatament sempre que noti disminució de la visió, enrogiment o secreció importants o dolor intens en el seu ull operat.

  Respecte al tractament

  • Renti acuradament les seves mans abans de posar qualsevol col·liri en l’ull.
  • Pot, si coincideixen, posar-se dues classes de col·liris al mateix temps. Basta que esperi un minut entre totes dues aplicacions.
  • No ha d’utilitzar, una vegada començat, cap col·liri durant més de quatre setmanes sense comprar un nou flascó. No oblidi que alguns han de conservar-se en nevera (això està sempre indicat en l’embolcall del producte).

  Respecte a les seves activitats

  • Faci vida normal, encara que la seva visió anés dolenta, pot utilitzar l’ull tant com vulgui.
  • És important que no es fregui els ulls.
  • Pot (i deu) rentar-se el cap i la cara. Les parpelles i la pell que envolta a l’ull han d’estar nets. Són recomanables els sabons suaus utilitzats per als bebès. Tingui només la precaució d’assecar-se suaument després.
  • No es tapi l’ull, encara que li resulti més còmode. El risc d’infecció augmenta amb un ull tapat. Ocasionalment el seu oftalmòleg pot recomanar-li utilitzar a la nit un oclusor rígid fenestrat.
  • Pot utilitzar ulleres de sol per a sortir al carrer, especialment durant les primeres setmanes després de l’operació. No sols li serviran per a protegir l’ull, sinó que li evitaran l’enlluernament, una cosa freqüent després de la intervenció.
  • Excepte indicació especial per part de la seva oftamólogo, pot dormir en la posició que més li agradi, encara que durant els primers cinc dies és recomanable no dormir boca avall.
  • És recomanable també que no es fregui els ulls després de la intervenció. Per la mateixa raó és recomanable no pintar-se els ulls durant 1 mes.

  Preguntes freqüents sobre la cirurgia refractiva

  Quan podré reincorporar-me al meu treball?

  Habitualment als dos dies després de la cirurgia. En els casos d’implant de lent intraocular dependrà de les exigències físiques de cada treball.

  Quants dies tindré els ulls tapats?

  Cap. Amb les tècniques d’anestèsia tòpica (només amb gotes) no és necessària l’oclusió després de la cirurgia.

  Quant trigaré a veure bé després de la intervenció?

  A les 24-48 hores després de la intervenció ja s’aconsegueix una bona visió, suficient per desenvolupar una vida normal en la majoria dels casos, si bé la visió serà pitjor en situacions de poca llum o ambients foscos durant les primeres setmanes o anirà millorant gradualment.

  Milloraré la visió?

  La cirurgia mitjançant la tècnica Lasik no millora l’agudesa visual, és a dir, després de la cirurgia la millor visió que el pacient pot aconseguir és la visió que tenia preoperatoriamente amb les seves ulleres. No obstant això, la tècnica de la facoemulsificación o implant de lents epicapsulares millora la visió preoperatoria en la immensa majoria dels casos.

  Quedaré a zero diòptries?, Hauré de portar ulleres després de la intervenció?

  Encara que la major part dels pacients operats amb làser excimer no requereixen ulleres o lents de contacte després de la cirurgia, alguns necessitaran ulleres per llegir, veure la televisió, anar al cinema o conduir de nit, sobretot en cas de miopia i/o astigmatisme elevat. A partir dels 45-50 anys apareix la presbícia o vista cansada en el 100% de la població, la qual cosa comporta l’ús d’ulleres per a visió propera independentment de la tècnica quirúrgica utilitzada.

  Em dormiran per operar-me?

  No, ni tan sols injeccions. El tipus d’anestèsia és tòpica, o sigui, amb gotes. Per això, no és necessari cap prova preoperatoria (anàlisi o radiografia) ni suspendre la seva medicació habitual, ni estar en dejú.

  I si moc els ulls durant la intervenció?

  El més recomanable seria que no ho fes, no obstant això, els sistemes de seguretat per seguiment dels moviments oculars de què disposa el làser, detindrien el tractament impedint possibles complicacions.

  Em farà mal la intervenció?

  No. Ni durant ni després. Només tindrà lleus molèsties les primeres hores després del procediment.

  És molt llarga la intervenció?

  No. Dura aproximadament 5 minuts per ull i és possible, en la majoria dels casos, operar tots dos ulls en la mateixa sessió. En els casos d’implant de lent epicapsular i en la cirurgia de la cataracta, la durada aproximada és de 8 a 10 minuts i és aconsellable deixar transcórrer d’1 a 2 dies entre un ull i un altre.

  Quants dies hauré d'estar en la clínica?

  Cap. És un tipus de cirurgia que es realitza de manera ambulatòria. Després de la intervenció pot anar-se a la seva casa.

  Urgències oftalmológiques

  El servei de Urgències Oftalmológicas d’Admira Visió està a la disposició dels pacients les 24 hores, els 365 dies de l’any, tant a nivell mèdic com a quirúrgic. Atenció immediata sense esperes.

  Mútues concertades

  Demana cita

  La primera visita sense compromís.
  Pregunta al metge tot el que necessites saber i decideix.

  .