Campanya de revisions oftalmològiques gratuïtes, del dia Mundial de la diabetis 2023

Amb la finalitat de poder detectar de manera precoç l’afectació de la retina causada per la diabetis, el proper 14 de novembre, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Diabetis, els nostres centres portaran a terme una nova campanya de revisions oftalmològiques gratuïtes, entre totes aquelles persones diabètiques que ho sol·licitin prèvia reserva de cita. Perquè el millor remei és la prevenció, cuidem els teus ulls i cuidem tu. La nostra campanya gratuïta del dia Mundial de la diabetis 2023 us pot proporcionar la tranquil·litat que necessiteu, si teniu diabetis i us preocupa la vostra visió.

Què és la diabetis?

La diabats és una malaltia sistèmica que produeix uns alts nivells de concentració de sucre a la sang. Si aquests nivells elevats de glucèmia es mantenen en el temps, poden ocasionar diferents tipus de danys a l’organisme. Per això, en cas de patir diabetis, és imprescindible seguir una dieta baixa en hidrats de carboni i sucres, així com portar un bon control de la glucèmia, segons recomanació de l’endocrinòleg en cada cas particular.

Com afecta la diabetis la visió?

Una de les conseqüències més perilloses de la diabetis no controlada és la que afecta la visió, i es coneix com a retinopatia diabètica. La retinopatia diabètica és el dany que es produeix a la retina, a conseqüència de la manca d’oxigen causat per la mala circulació sanguínia que ocasiona la diabetis. Això provoca el que es coneix com a isquèmia retiniana, i pot portar a la proliferació de neovasos i/o creació d’un edema macular.

És molt important que totes les persones diabètiques se sotmetin a exàmens visuals periòdics per part d’un expert en retina, atès que el sistema visual sol ser el més afectat per aquesta malaltia sistèmica. L’oftalmòleg dilatarà la pupil·la per poder veure l’estat del nervi òptic, i detectar de manera precoç la presència de neovasos. També examinarà la retina per assegurar-se que no s’ha desprès.

El tractament de l‘edema macular diabètic es pot fer amb làser tèrmic, injecció intravítria de fàrmacs antiangiogènics o implant de dispositiu d’alliberament lenta d’esterióides. El retinòleg valorarà la conveniència de tractament o un altre en cada cas particular.

Si es produeix un despreniment de retina, en els casos més severs caldrà recórrer a la cirurgia (vitrectomia).

És fonamental conscienciar el pacient diabètic de la necessitat que controli la seva hemoglobina glicosilada (HbA1c). L’estudi Early Treatment Diabetic Retinopathy Study va posar de manifest, ja a la dècada dels 80, la necessitat de valorar aquest paràmetre i mantenir-lo al voltant del 8%. Actualment, la Societat Espanyola de Retina i Vítreo recomana que no excedeixi el 6,5%.

Com inscriure’s a la campanya de revisions gratuïtes?

Si estàs interessat/da en la nostra campanya, pots demanar cita gratuïta a través de la nostra web, per telèfon, trucant al 932032233 o enviant un Whatsapp al 682017363

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?