Destaquen les principals novetats presentades a Copenhague

Experts del grup Admiravisión han acudit al Congrés de la Societat Europea de cirurgia refractiva i cataracta (ESCRS), celebrat a Copenhaguen per a presentar casos interessants i per conèixer les últimes novetats i actualitzacions a nivell europeu i mundial.

Com a principals novetats, els nostres experts destaquen l’aparició de lents intraoculars denominades “de rang estès” que vénen a ocupar un espai que fins ara estava buit. Fins ara, els pacients operats de cataractes o presbicia, podien optar per lents intraoculars amb òptica monofocal, multifocal o trifocal.

Les característiques principals de les lents monofocals és que tenen una mica més de qualitat de visió i les utilitzem sempre que trobem alteracions oculars com DMAE o glaucoma però obliga els pacients a fer servir ulleres per a visió propera i potser també per visió llunyana.

Alternativament, es pot optar per lents intraoculars multifocals i trifocals que aconsegueixen que els pacients no necessitin ulleres a cap distància (llevat d’excepcions) però són lents exigents, donat que necessiten col·locar-se en ulls totalment sans.

Aquest nou tipus de lents intraoculars (LIOs) de rang estès tenen alguna cosa bona de tots dos grups. Permeten major independència de les ulleres, pel que fa a les LIOs monofocals i, a més no estan limitades només a ulls totalment sans sinó que també les podem utilitzar en pacients amb patologies lleus.

Pel que fa a la cirurgia amb làser excimer (LASIK, PRK). S’està avançant molt. Molts tractaments són guiats per topografia o aberrometria, és a dir, són tractaments personalitzats. Permeten ampliar el rang de tractament i corregir els defectes refractius com la miopia, l’astigmatisme o la hipermetropia amb molt més gran percentatge d’èxit. També, de la mateixa manera, s’ha optimitzat el tractament de cicatrius corneals de diverses causes.

La cirurgia amb làser femtosegons, tant el femtoLASIK com el femtoFaco (cirurgia de cataractes amb làser de femtosegons) segueixen millorant en conte a eficàcia i rapidesa en cada nova versió dels aparells.

Finalment, en un tema complicat com és el tractament del queratocon (malaltia degenerativa que es presenta amb disminució d’agudesa visual, astigmatisme irregular, miopia i aprimament corneal) s’estan creant anells intracornials amb gruix variable que, així mateix, permetran personalitzar al màxim el tractament en cada pacient. Es comencen a comercialitzar nous aparells i tècniques per a la detecció i tractament precoç d’aquesta patologia.

En definitiva, la tendència actual és millorar els tractaments actuals caminant cap a la seva personalització en les diferents patologies.

Admiravisión participa en el XXXIV congreso de la Soceidad Europea de Cirugía de la Catarata y Refractiva

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?