El Dr. Carlos Martín imparteix curs sobre queratocon i participa al Simposi sobre lentes multifocals

El Congrés de la SEO d’aquest any ha estat un èxit de participació, batent el rècord d’assistència de més de 2.350 oftalmòlegs.

Destacats membres del nostre equip han acudit a Màlaga per compartir coneixement científic. El Dr Carlos Martín Calvo ha participat activament impartint un curs sobre diagnòstic i seguiment del queratocon mitjançant Pentacam i en una taula en la qual es debatia la controvèrsia que representa implantar lents multifocals a pacients amb diverses etiologies.

Aportacions interessants en Oftalmopediatria

A la retinopatia del prematur a la detecció precoç és clau

Cal ressaltar l’observació realitzada pel cap del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Carlos Haya de Màlaga, Dr. Ildefons Fernández-Baca, president del comitè organitzador, que ha reconegut el gran avanç que suposa el diagnòstic precoç en la retinopatia del prematur. “En els últims anys, amb els sistemes de prevenció en els nens per sota d’un quilo de pes, les exploracions de fons d’ulls han previngut la ceguesa en aquests nens”, en les seves paraules. El nostre equip d’oftalmologia infantil és l’únic en tota la sanitat privada espanyola que disposa de la tecnologia RetCam, que permet dur a terme aquesta exploració.

A la miopia infantil a la detecció precoç també és decisiva

Segons l’opinió del Dr. Fernández-Baca, “en els nens, els sistemes de prevenció són molt importants en la miopia. A partir del primer any cal explorar els petits i comprovar si tenen algun defecte de refracció perquè, en algun cas, es pugui prevenir una possible miopia o dèficit visual important “. Per això, “si no es recupera abans dels 5 anys, després és molt complicat la recuperació d’aquest ull. Per detectar de forma precoç la miopia i altres defectes de refracció, el nostre grup disposa de la tecnologia Plusoptix que pot aplicar-se a nadons a partir dels 6 mesos, així com a pacients que presenten dificultats de col·laboració per sotmetre a l’examen òptic estàndard.

L’exposició excessiva a pantalles genera problemes d’ull sec en nens

El professor Dr. José Manuel Benítez del Castillo, especialista de l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid va destacar que “l’ús dels ordinadors, tablets i telèfons ha provocat que una patologia d’adults comencin a presentar-se en els nens. L’ull sec apareix en menors quan es posen a jugar amb les seves màquines a causa del menor parpelleig; al que cal afegir que normalment els ordinadors estan en edificis intel·ligents, amb poca humitat relativa i aire condicionat, i això fa que els ulls s’assequin i disminueixi la productivitat “.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?