Un equip de retinòlegs del grup AdmiraVisión ha assistit al 17è congrès Euretina per posar-se al dia de les darreres novetats presentades en el tractament de les patologies associades a la retina i la màcula.

Es van registrar més de 4900 assistents al congrés.

Es van discutir infinitat de diversos tòpics en retina mèdica i quirúrgica; els diferents estudis prospectius per a moltes malalties entre elles: degeneració macular exsudativa i no exsudativa, despreniment de retina i el seu maneig quirúrgic i retinopatia diabètica.

Igualment es va parlar de la teràpia gènica per a malalties i el futur de la cirurgia robòtica. Es van debatre a més les noves tècniques pel tractament del despreniment de retina, així com els avenços en implants d’alliberament perllongat d’esteroides intra oculars, entre ells el de dexametasona i fluocinolona per patologies retiniana entre elles l’edema macular diabètic.

Es van atorgar diversos premis, entre ells millor vídeo intraoperatori. Es van presentar múltiples pòsters i comunicacions científiques.

Es va commemorar el dia de retina en on diferents societats a nivell mundial es van reunir. Es va iniciar una nova iniciativa per als joves especialistes de retina. En relació a les tècniques d’imatges de la retina es va recalcar la tècnica innovadora del camp ampli, que és una imatge de molt alta qualitat de la de la retina. La angiografia per OCT sense usar contrast i amb capacitat d’estudiar totes les capes de la retina.

Es van realitzar múltiples cursos pel que fa a patologia retiniana mèdica i quirúrgica.

Catedràtics de diferents països van donar conferències magistrals de molt alt nivell sobre l’ús dels esteroides en Oftalmologia, degeneració macular i tractament de la isquèmia coroïdal, tractament quirúrgic del despreniment de retina.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?