Campanya de detecció precoç de la Setmana Mundial del Glaucoma #WGW #focoenelglaucoma

Coincidint amb la commemoració de la Setmana Mundial del Glaucoma, iniciativa de l’Associació Mundial del Glaucoma, els centres del grup Admiravisión duem a terme campanyes gratuïtes de medició de la pressió intraocular amb la finalitat de detectar precoçment la malaltia.

Per tal d’inscriure’s a la campanya, és necessari reservar cita prèvia per telèfon: 932032233, correu electrònic: tellamamos@admiravision.es o Whatsapp: 682 01 73 63

La pandèmia per la Covid-19. Amenaça a la detecció precoç

Les restriccions de mobilitat i la por a el contagi de la Covid-19 han motivat que algunes persones hagin ajornat visites mèdiques que resulten claus per a la detecció precoç i tractament necessaris per aturar l’avanç del glaucoma.

El glaucoma. L’amenaça silenciosa

Segons l’Associació Mundial del Glaucoma, aquesta malaltia és la segona causa de ceguesa i s’estima que afecta més de 11 milions de persones al món. La silenciosa proliferació d’aquesta malaltia és la causa que aproximadament el 50% de les persones que pateixen glaucoma en països desenvolupats, el desconeguin. Als països subdesenvolupats aquesta xifra s’eleva fins al 90%. Precisament aquí radica la gran amenaça que suposa el glaucoma per a la salut visual de la població, especialment en les persones que tenen factors de risc:

  • l’edat avançada
  • els antecedents familiars de glaucoma
  • la pressió intraocular elevada
  • la utilització de corticoides
  • els traumatismes oculars i altres patologies oftalmològiques predisposants.

Entre aquests factors de risc, l’únic que en l’actualitat som capaços de modificar és la pressió intraocular alta i aquest és l’objectiu del nostre tractament.

La detecció precoç. Factor clau per a controlar el glaucoma

Aquesta dificultat de detecció de l’glaucoma motiva que, en molts casos, el pacient no acudeixi a la consulta d’l’oftalmòleg fins que ha començat a perdre visió perifèrica, visió que ja no podrà recuperar. Per tant, és clau poder dur a terme una detecció precoç per poder incidir sobre la pressió intraocular, única variable que podem controlar. El tractament del glaucoma va des de l’aplicació diària de col·liris fins a la cirurgia i implant de diferents dispositius, tots ells encaminats a aconseguir la pressió intraocular objectiu, determinada per a cada pacient per l’expert en glaucoma.

 

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?