Revisions oculars gratuïtes per a la detecció precoç de la retinopatia diabètica

  • Des de l’any 1991, el 14 de novembre ha estat declarat per l’ONU i la Federació Internacional de la Diabetis com el Dia Mundial de la Diabetis, amb la finalitat de donar a conèixer les seves causes i símptomes, tractament i complicacions associades a aquesta malaltia crònica.
  • És indispensable que tota la població faci controls oftalmològics anuals, especialment els que tenen diabetis o la hipertensió que poden afectar la visió.
  • El nostre grup s’uneix a la campanya “La diabetis fa a cada família” oferint revisions oftalmològiques gratuïtes

 

Retinopatía diabética

El nostre grup commemora el Dia Mundial de la Diabetis reforçant el seu compromís amb la prevenció de la retinopatia diabètica. Com en edicions anteriors, oferirà revisions oftalmològiques gratuïtes a tots els pacients que acudeixin als nostres centres i que així ho sol·licitin.

Segons dades de la Federació Internacional de la Diabetis:

  • Més de 425 milions de persones viuen actualment amb diabetis. La majoria d’aquests casos són diabetis tipus 2, que en gran part es pot prevenir mitjançant l’activitat física regular, una dieta sana i equilibrada i la promoció d’entorns de vida saludables. Les famílies tenen un paper clau que desenvolupar en abordar els factors de risc modificables per a la diabetis tipus 2 i han de comptar amb educació, recursos i entorns per viure un estil de vida saludable.
  • 1 de cada 2 persones que actualment viuen amb diabetis no està diagnosticada. La majoria dels casos són diabetis tipus 2. El diagnòstic i el tractament primerencs són clau per prevenir les complicacions de la diabetis i aconseguir resultats saludables. Totes les famílies es veuen potencialment afectades per la diabetis i, per tant, el coneixement dels signes, símptomes i factors de risc per a tots els tipus de diabetis és vital per detectar-hora.
  • La diabetis pot ser costosa per a l’individu i la família. En molts països, el cost de la injecció d’insulina i el monitoratge diari només poden consumir la meitat de l’ingrés disponible mitjana d’una família, i l’accés regular i assequible a medicaments essencials per a la diabetis està fora de l’abast de molts. Per tant, és urgent millorar l’accés a medicaments i cures assequibles contra la diabetis per evitar majors costos per a l’individu i la família, que tenen un impacte en els resultats de salut.
  • Menys d’1 de cada 4 membres de la família tenen accés a programes d’educació sobre la diabetis. S’ha demostrat que el suport familiar en la cura de la diabetis té un efecte substancial en la millora dels resultats de salut per a les persones amb diabetis. Per tant, és important que totes les persones amb diabetis i les seves famílies tinguin accés a l’educació i el suport continuat en matèria d’autocontrol de la diabetis per reduir l’impacte emocional de la malaltia que pot donar lloc a una qualitat de vida negativa “.

Aquestes dades resulten alarmants i són una mostra evident de la necessitat de realitzar aquest recordatori anual per tal de remoure consciències orientades sobretot a la prevenció, a la detecció precoç i al seguiment estricte del tractament per evitar complicacions com la retinopatia diabètica que provoca ceguesa i no ocasiona símptomes fins que s’inicia la pèrdua de visió. Aquest any, a més es pretén implicar tota la família en la prevenció i cura de la diabetis.

El risc de desenvolupar retinopatia diabètica és més gran com més temps hagi passat des de l’inici de la diabetis; però el moment en què es presenta també varia, depenent del tipus de diabetis i del grau de control metabòlic de cada pacient.

És fonamental conscienciar el pacient diabètic de la necedidad que controli la seva hemoglobina glicosil·lada (HbA1c). L’estudi Early Treatment Diabetic Retinopathy Study va posar de manifest, ja en la dècada dels 80, la necessitat de valorar aquest paràmetre i mantenir-lo al voltant del 8. L’estudi no va aconseguir impactar prou a la població i als metges de capçalera. Actualment, la Societat Espanyola de Retina i Vitri fixa com a valor de referència mínim el 7, sent el màxim desitjable de 10.

Amb la finalitat de dur a terme aquesta detecció precoç i proporcionar informació precisa i veraç sobre la malaltia, el seu control i el seu tractament, emprenem una nova campanya de revisions gratuïtes, facilitant al màxim l’accessibilitat als serveis oftalmològics.

Reserva la teva cita per telèfon, mail o whatsapp.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?