Aquest mes de maig ens hem actualitzat, d’una banda en temes d’oculoplàstica, i de l’altra en estrabologia.

Congrés panamericà d’oculoplàstica (SOPANOP)

El nostre expert en cirurgia oculoplàstica, Dr. Juan Carlos Sánchez España, ha assistit al congrés de la Societat Panamericana d’Oculoplàstica (SOPANOP), celebrat a Cancún entre el 28 d’abril i el 2 de maig. L´esdeveniment ha comptat amb l´assistència de 300 professionals de l´oculoplàstica, procedents de diferents llocs del planeta.

S’han discutit avenços en cirurgia oculoplàstica. El Dr. Sánchez España ha impartit una xerrada sobre cirurgia orbitària, ha moderat taules de debat i ha estat jurat de pòsters i vídeos.

Congrés d’estrabologia de la SEEOP

La Societat Espanyola d’Estrabologia i Oftalmologia Pediàtrica ha celebrat la trentena edició a Màlaga entre els dies 4 al 6 de maig. En aquest cas, ens ha representat la Dra. Sabina Luna, oftalmopediatre i oculoplàstica del nostre equip, amb una àmplia trajectòria i expertesa en cirurgia de l’estrabisme.

La Dra. Luna destaca com a més interessant en les comunicacions lliures, la de Nieves Martín que versava sobre la hipertensió intracranial fulminant com una emergència oftalmològica que hem de tenir sempre present en casos de cefalea amb una disminució molt important de l’agudesa visual i un papiledema florit .

A nivell de taules rodones, va cridar especialment l’atenció de la nostra experta la que va moderar el Dr. Honorio Barranco, i va comptar amb la participació dels pares Lluís Montoliu, Dr. Mervyn Thomas i Dra. Mar González. En aquesta taula es va debatre sobre l’ albinisme ocular. Aquesta problemàtica té baixa prevalença, excepte en alguns països com Puerto Rico on afecta una de cada 1800 persones. S’ha establert una nova classificació d’albinisme en funció de la hipoplàsia foveal. Per això s’atorga un gran valor als nous instruments de tomografia òptica computeritzada portàtil per valorar aquests pacients quan són petits. A la revista Ophthalmology 22 s’ha publicat un article que demostra que el grau d’hipoplàsia foveal té relació amb l’agudesa visual final, per sobre de la severitat del nistagme.

Pel que fa al tractament específic de l’estrabisme, destaca la taula rodona del CLADE -del consell llatinoamericà d’estrabisme- en què van participar sis convidats de gran rellevància mundial, presentant interessants casos pràctics de maneig d’estrabisme complicat.

Els congressos mèdics són una excel·lent oportunitat d’actualització professional i contacte directe amb col·legues professionals, fonamentals per avançar professionalment.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?