Precaucions per al maquillatge dels ulls

Per Carnastoltes moltes persones utilitzen maquillatges i accessoris cada cop més sofisticats. Com tenir cura dels ulls per Carnastoltes? Cal posar especial atenció a la zona ocular per evitar complicacions. Es recomana:

  • No incrustar res a la conjuntiva. Algunes persones s’implanten joies als ulls Aquesta és una pràctica absolutament desaconsellada perquè ocasiona diverses complicacions oculars (segons detallem a l’enllaç).
  • Utilitzar lents de contacte de fantasia homologades, durant menys de 8 hores, i posant la mateixa cura en la seva higiene i manipulació que a la resta de lents de contacte. Algunes persones, fins i tot recorren a l’implant d’una lent de color intraocular per canviar el color dels ulls, una altra pràctica que la comunitat mèdica desaconsella per les complicacions que ocasiona (i que també detallem a l’enllaç).
  • Utilitzar maquillatge de qualitat, evitant les purpurines i maquillatges en pols a les parpelles. És preferible la presentació en crema o barra, perquè si entra als ulls, pot ocasionar erosions i la seva neteja és complicada. D’altra banda, la Comissió Europea va prohibir la fabricació de purpurina a l’octubre de 2023, degut a que és un microplàstic que contamina els oceans.

En cas de patir qualsevol complicació amb aquests temes recomanem rentar amb aigua abundant, sense fregar, ni intentar extreure’s un objecte estrany un mateix, i anar a urgències oftalmològiques. Us recordem que disposem de servei d´urgències 24hores, a través del servei d’urgències de la Clínica Sagrada Família.

Consells per al desmaquillatge dels ulls

El desmaquillatge dels ulls és molt important per mantenir una bona cura dels ulls per Carnastoltes. Si el maquillatge no es retira correctament, pot ocasionar diferents problemes, com ara conjuntivitis.

Es recomana:

  • Rentar els ulls amb sabó neutre amb una suau fricció de des del llagrimal cap a fora.
  • També es pot utilitzar un cotó, de tipus disc, o una gasa, xopat en aigua miscel·lar o gel desmaquillador específic per als ulls. Cal evitar una fricció excesiva i sempre fer el moviment des del llacrimal cap a fora.
Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?