Perquè val més prevenir que curar, t’informem sobre la nostra campanya detecció precoç del glaucoma WGW2024.

Saps si pateixes glaucoma o tens risc de patir-ho?

El Glaucoma, una malaltia ocular silenciosa i progressiva, representa una seriosa amenaça per a la salut visual de milions de persones a tot el món.

El nostre deure com a responsables de la cura de la salut visual de la població és proporcionar la màxima informació possible per facilitar la comprensió dels perills que representen algunes malalties oculars que no produeixen símptomes fins que no s’ha iniciat una pèrdua visual irrecuperable. D’aquesta manera, podem dur a terme una detecció i un tractament precoços que ens permeten contenir la progressió de malalties com el glaucoma.

Nova campanya de detecció del glaucoma

Per aquest motiu, entre els dies 11 i 15 de març, coincidint amb la commemoració de la Setmana Mundial del Glaucoma (iniciativa de l’Associació Mundial del Glaucoma), els nostres centres portaran a terme una nova campanya de detecció precoç del glaucoma (WGW2024). Aquesta campanya consisteix en la realització de revisions oftalmològiques gratuïtes i informació sobre el glaucoma.

Per inscriure’s a la campanya, cal reservar cita prèvia per telèfon: 932032233, correu electrònic: tellamamos@admiravision.es o Whatsapp: 682 01 73 63

Què és el Glaucoma i per què cal prestar-hi atenció?

El glaucoma és una malaltia que afecta el nervi òptic i pot provocar pèrdua de visió irreversible si no es tracta a temps. A Espanya més d’un milió de persones pateixen glaucoma. S’estima que per a l’any 2040 hi haurà 22 milions de persones a tot el món cegues a causa d’aquesta malaltia, per això és important treballar per a la detecció del glaucoma.

Es pot tenir un valor de la pressió intraocular no excessivament elevat en un moment donat i tenir glaucoma perquè el flux sanguini del nervi òptic estigui afectat. Per això, és imprescindible que un glaucomatòleg valori totes les peces del puzle que conforma el diagnòstic i el seguiment del glaucoma. Per això és important oferir les màximes facilitats a la població en general amb esdeveniments com la nostra campanya de detecció precoç del glaucoma (WGW2024).

Factors de risc i símptomes i mesures de detecció del glaucoma

Alguns factors de risc inclouen la pressió intraocular elevada, antecedents familiars, alta miopia i, sorprenentment, la raça. Les persones d’ascendència africana o llatina tenen més risc de desenvolupar glaucoma.

Els principals símptomes, inclouen mal de cap, visió borrosa, visió de halos al voltant dels llums i pèrdua de visió que afecta el camp visual.

És fonamental fer revisions oftalmològiques periòdiques, especialment després dels 40 anys, per detectar precoçment la malaltia.

Novetats en el tractament del glaucoma a Espanya

El tractament del Glaucoma ha canviat molt els darrers anys. Tot i que els col·liris segueixen sent un dels tractaments més utilitzats, des de fa uns anys el làser SLT (Selective Laser Trabeculoplasty) s’ha convertit en una de les primeres opcions terapèutiques, ja que es tracta d’un procediment indolor, segur i eficaç. D’altra banda, permet reduir significativament la dependència dels col·liris, cosa especialment crucial en pacients amb poca adherència al tractament, que compromet seriosament l’evolució del glaucoma.

Làser SLT per al tractament de glaucoma

El tractament amb làser SLT per tractar el glaucoma, es pot realitzar de forma ambulatòria a la pròpia consulta de l’oftalmòleg, i es pot repetir en cas que calgui obtenir pressions intraoculars més baixes.

A diferència d’altres làsers, l’SLT utilitza una energia de baixa intensitat per la qual cosa no causa mal al teixit ocular circumdant.

Cirurgia per tractar el glaucoma

Tot i això, molts pacients requereixen cirurgia. A l’àmbit quirúrgic, les tècniques menys invasives han anat desplaçant les cirurgies antigues més agressives. Els experts estan d’acord que el glaucoma s’ha d’operar abans. No cal esperar que es produeixi un mal avançat i irreversible.

A més, molts dels dispositius i procediments amb làser es poden associar o no a les cirurgies de cataractes. D’aquesta manera una cirurgia força senzilla permet reduir l’ús de medicació intraocular i mantenir una pressió estable al llarg del dia.

Altres tractaments

En casos en què la pressió intraocular objectiu ha de ser més baixa, es pot optar per un altre tipus d‘implants (com el Xen Gel Stent o el Preserflo Microshunt), que estan proporcionant excel·lents resultats, de manera segura, i en etapes primerenques de la malaltia.

En els casos més greus comptem amb els dispositius de drenatge lliure i les vàlvules, com l’Ahmed Glaucoma Valve i la Baerveldt Glaucoma Implant que han demostrat ser segures i efectives en el control de la pressió intraocular.

Conclusió sobre la detecció del glaucoma i la seva prevenció

El Glaucoma no ha de ser subestimat. Amb la informació adequada, mesures de prevenció i els avenços en el tractament disponibles, podem protegir la nostra visió i evitar les conseqüències devastadores d’aquesta malaltia.

Per aquest motiu, des d’Admiravisió us convidem a participar en la nostra campanya gratuïta d’informació i detecció precoç del glaucoma.

Uneix-te a nosaltres en la lluita contra el Glaucoma i agenda la teva revisió oftalmològica gratuïta avui mateix! La teva salut visual és la nostra prioritat.

Els professionals del grup Admiravisió, cuidem els teus ulls i cuidem de tu.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?