Entre els dies 17 i 23 de maig, s’ha celebrat a Màlaga la 38a edició del congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Ocular Implanto-Refractiva.

Una representació dels nostres cirurgians refractius s’hi ha desplaçat, per actualitzar coneixements i intercanviar impressions amb els col·legues professionals.

Us deixem un resum del que ha estat el nostre pas per SECOIR 2023

Les Dres. Irene Sassot i Sandra Perich van presentar un pòster

Les Dres. Irene Sassot i Sandra Perich van presentar un pòster sobre el tractament de la neoplàsia interepitelial corneal amb 5 fluoracil que ha donat bons resultats en els casos provats.

Quines novetats hem trobat més interessants?

Noves tecnologies en facoemulsificació

A nivell tecnològic, es van presentar aparells més moderns, eficaços i eficients, que es tradueixen en millors resultats visuals per als pacients sotmesos a cirurgies refractives (miopia, hipermetropia i astigmatisme), i facorefractives (cataractes i presbícia). Comencen a aparèixer equips de facoemulsificació que ja integren el làser femtosegons en un mateix aparell, cosa que agilitza i optomitza les cirurgies facorefractives.

Noves lents implantables

Pel que fa a les lents implantables, les de rang estès es consoliden i amplien la gamma. El mateix passa amb les lents trifocals, que cada cop permeten personalitzar millor el producte, oferint una qualitat visual cada vegada millor i més adaptada a les necessitats de cada pacient. Es preveu que el nombre de pacients que aconsegueixen no tornar a utilitzar unes ulleres sigui cada cop més gran.

Noves maniobres quirúrgiques

La part més interessant per als cirurgians és la relacionada amb noves maniobres quirúrgiques, presentades per col·legues nacionals i internacionals, que ens ajuden a millorar dia rere dia les cirurgies. De fet, hem incorporat una nova tècnica per recol·locar lents intraoculars, apresa en una de les sessions que es van dur a terme al congrés, que ja hem provat amb èxit.

Cada any SECOIR puja el nivell i resulta molt interessant, però aquest any el nostre equip de cirurgia refractiva ha gaudit especialment i ha tornat amb la impressió d’haver realitzat un valuós màster d’aplicació pràctica immediata.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?