Facoelche, cita ineludible

El passat 11 de març, una delegació del més alt nivell del nostre departament de cirurgia refractiva i facorefractiva es va desplaçar a Elx, per acudir a aquesta cita anual ineludible per a la nostra especialitat. El congrés Facoelche.

Després de dos anys de modalitat en línia, hi havia moltes ganes de retrobar els col·legues de professió per compartir coneixement i estrènyer vincles, més enllà de veure’s les cares darrere d’una pantalla. Aquest congrés, per tant, ha destacat, no tant per les novetats presentades com per aquesta nova oportunitat de networking, que tot el sector ha aprofitat amb il·lusió i ganes.

Aportacions del Prof. Dr. Costa Vila a Facogestió

En relació amb les intervencions del nostre equip, cal destacar la participació del president executiu i director mèdic d’Admiravisió, el Prof. Dr. Jesús Costa Vila a l’esdeveniment Facogestió. El Dr. Costa ha exposat les diferents subvencions públiques existents per a la digitalització, per part de les diferents administracions públiques (local, regional, estatal i europea).

Un nou enfocament de la Dra. Del Camp basat en el pacient

D’altra banda, la Dra. Zoraida Del Campo, cap clínic del servei d’oftalmologia Admiravisión a Clínica Sagrada Família, ha presentat una ponència sobre un punt de vista diferent en la visió en la valoració de les persones grans operades de cataractes. La Dra. Del Campo destaca la gran oportunitat que ha suposat el fet de disposar d’un fòrum tan gran, en què es tracten temes relacionats amb cirurgia de cataractes i lents intraoculars, per presentar un punt de vista diferent amb una visió més holística del pacient. La Dra. Del Campo advoca per donar importància, no només a les dades clíniques que s’obtenen dels pacients abans i després de ser operats de cataractes, sinó també a la seva qualitat de vida percebuda. Sota aquesta perspectiva apareixen variables com a proms (percepcions del pacient sobre el seu estat de salut) i prems (experiències del pacient després de qualsevol intervenció en salut). Es tracta de situar el pacient al centre de l’equació i empoderar-lo. L’èxit de les nostres accions sanitàries no va tan adreçat als resultats objectius que obtenim com als percebuts pel pacient. La qualitat de vida és un concepte totalment subjectiu i hem d’obrir la ment en aquest camp, apropant-nos a aquesta visió més propera al pacient, especialment a l’hora d’establir els seus objectius i millorar les deficiències que té amb els paràmetres i els desitjos, no tant els que estan descrits a la nostra literatura.

D’altra banda, la Dra. Del Campo ha participat també en una taula rodona sobre lents monofocals plus com a estàndard bàsic en cirurgia de cataractes convencional. Aquestes lents suposen una millora de la qualitat visual, especialment en distàncies intermèdies a molts pacients. En un futur no gaire llunyà s’espera que acabin desplaçant les monofocals, al marge de l’elecció de lents Edof, multifocals o trifocals que corregeixen la visió a totes les distàncies.

La valoració de la trobada ha estat molt positiva i gratificant.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?