Incorporem nova eina d’avaluació i entrenament per a la millora de l’agudesa visual i la visió binocular

La tecnologia ha arribat al món de l’optometria per quedar-se.

Les noves tecnologies aplicades a la rehabilitació de la visió poden recuperar fins a un 70% la capacitat per veure en 3D, a diferència del mètode tradicional amb pegat que ho fa en un 28%.

Aquestes són les conclusions de l’estudi presentat per la Societat Internacional d’Optometria del Desenvolupament i del Comportament (SIODEC): “Aprenentatge perceptiu en subjectes estèreo-deficients amb historial d’ambliopia” desenvolupat per l’optometrista comportamental, Juan Portela.

Després de concloure l’estudi i constatar els beneficis del tractament de l’ambliopia i l’estrabisme amb jocs digitals, Juan Portela juntament amb l’enginyer i dissenyador, Santiago Martín, ajudat per Javier Ruiz-Alcocer i Rafaela Garrido, han dissenyat un joc d’ordinador anomenat Visionary.

Com passa amb altres teràpies visuals per al tractament de l’ambliopia, o les que tracten l’estrabisme, el pacient utilitza el joc a casa durant 15 minuts diaris aproximadament i l’optometrista comportamental li monitoritza des de la consulta, supervisant la seva evolució.

Mitjançant el Visionary s’aconsegueix estimular l’agudesa visual a través de la millora de la sensibilitat al contrast. A més redueix la competència binocular millorant la estereopsi (capacitat de visió en 3D). D’aquesta manera, el nen, motivat mitjançant el joc aconsegueix millors resultats.

Cal destacar que la teràpia amb Visionary és un complement de la teràpia en consulta i en ninegún cas pot ser l’única opció per tractar aquestes patologies oculars.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?