Un inici d’any ple de congressos mèdics

Aquest any, els nostres professionals estan especialment actius al camp de la docència.

Tal com us hem anat compartint, durant els primers mesos de l’any, hem participat activament als congressos de:

  • Societat Espanyola de Glaucoma (SEG)
  • Societat Espanyola de Superfície Ocular i Còrnia (SESOC)
  • Barcelona Oculoplastics
  • Societat Espanyola de Cirurgia Ocular Implant Refractiva (SECOIR)
  • Societat Espanyola d’Estrabologia i Oftalmologia Pediàtrica (SEEOP)

Un mes de juny intensiu a congressos mèdics

Aquest mes de juny és especialment intensiu en el camp de la compartició de coneixement i relacions professionals. Innovació, actualització i networking són prioritaris al nostre camí cap a l’excel·lència. Seguint la inèrcia dels darrers mesos, aquest mes de juny, el nostre equip ha presentat ponències als principals esdeveniments professionals que s’organitzen al nostre sector, tant a nivell nacional, com ineternacional:

  • El 3 de juny, el Dr. Carlos Martín Calvo va participar a la reunió anual d’experts en lents ICL
  • El 2 i 3 de juny, el Dr. Juan Carlos Sánchez Espanya va moderar el curs sobre Perles a Blefaroplàstia. També va ser jurat als pòsters CP52-CP59, i moderador de comunicacions lliures CL09-CL15
  • El passat dimarts 7 de juny La Dra. Valeria Opazo va defensar un pòster sobre resultats obtinguts amb IStent inject associat o no a cirurgia de cataracta, al congrés de la Societat Europea de Glaucoma, celebrat a Atenes.
  • Al migdia, la Dra. Zoraida Del Campo presenta vídeos de casos clínics sobre utilitats de l’OCT intraoperatòria en cirurgies de segment anterior (queratoplàstia lamel·lar profunda, DSAEK i anells intraestromals), a l’Experience Day amb ARTEVO 800 cirurgia en 3D i ús d’OCT Intraoperatòria, que organitza el Clinic Eye Training Center de l’Hospital Clínic de Barcelona a l’Aula Clínic.
  • Aquest matí, la Dra. Noelia Sabater Cruz ha parlat sobre l’evolució de les indicacions i tècniques de queratoplàstia a l’última dècada a Catalunya al congrés de l’Associació Espanyola de Bancs de Teixits. La Dra. Sabater ha fet un estudi epidemiològic que valora la tendència, a Catalunya, a utilitzar cirurgies personalitzades lamel·lars tipus DMEK i DSAEK per a malalties de l’endoteli. L’aportació de teixit pretallat per part del Banc de Sang teixits ha motivat un canvi de tendència en l’elecció d’aquestes tècniques quirúrgiques, amb un augment exponencial, malgrat que la queratoplàstia penetrant encara és la tècnica de primera elecció. Es preveu que en un futur no gaire llunyà, les cirurgies lamel·lars personalitzades la superin, igual que ha passat als EUA. D’altra banda, el pla nacional de teixits contempla com a objectiu autosuficiència dels bancs de teixits. Cal destacar també, per part de les autoritats competents (guies del Consell Europa), el control dels implants per complir estàndards de qualitat i seguretat. S’ha alertat sobre el risc de mercantilització de substàncies d’origen humà.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?