El congrés anual de la Sociedad Española de Cirugía Ocular Implanto Refractiva (SECOIR) s’ha reinventat i ha organitzat una sèrie de Webinars entre els dies 15 d’abril al 23 de juny, sota el títol SECOIR Highlights, en el qual participa un extens panell de experts.

A la Webinar de el dia 11 de maig, la Dra. Zoraida De el Campo va presentar, en una taula de debat sobre “Visió funcional: el futur és ara”, un estudi dut a terme en relació a la mesura de la satisfacció el pacient operat de cataractes.

L’estudi es basa en l’experiència del pacient a qui s’ha implantat una lent monofocal millorada, per analitzar de forma estàndard, la relació que té amb l’envelliment actiu i la bona qualitat de vida de la gent gran, mesurant la qualitat de vida relacionada amb la visió (DVRV).

Els instruments de mesura que hi ha actualment per valorar resultats en la cirurgia de cataractes no són perfectes. La majoria es basen en dades objectives de l’exploració oftalmològica. Sí que és cert que alguns oftalmòlegs fan preguntes subjectives sobre la qualitat de vida resultant a nivell visual, però queden molts espais buits sobre la valoració de la visió en la distància intermèdia, que és cada vegada més important per als pacients. Les primeres lents Premium que utilitzàvem corregien bé la visió de prop, però no la intermèdia i els pacients no quedaven satisfets.

A poc a poc hem anat millorant les lents Premium, corregint també la distància intermèdia i els pacients estan cada vegada més satisfets.

L’objectiu d’aquest estudi s’ha basat, no en l’ús de lents Premium, sinó en l’optimització de les lents monofocals duta a terme per tal de millorar la visió en la distància intermèdia. S’ha treballat conjuntament amb la Universitat de l’Envelliment, de la UAB per, no només basar-nos en dades objectives de millora de l’agudesa visual, corbes de desenfocament etc .., sinó anar un pas més enllà al tractar d’establir qüestionaris que valorin realment la qualitat de vida visual dels pacients. Amb aquesta finalitat, s’ha treballat per a desenvolupar un qüestionari d’aquest tipus i un estudi amb grups focals i entrevistes, durant tot l’any passat, per poder anar acotant camps i donar-li importància als ítems que els mateixos pacients consideren més rellevants per valorar la seva qualitat de vida a nivell visual.

Pots veure el Vídeo complet d’aquesta Webinar clicant aquí

 

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?