.

El congrés anual de la Societat Espanyola de Cirurgia Ocular Implanto Refractiva (SECOIR) s’ha reinventat i ha organitzat una sèrie de Webinars entre els dies 15 d’abril al 29 de juny, sota el títol SECOIR Highlights, en el qual participa un extens panell d’experts.

En la Webinar del dia 11 de maig, la Dra. Zoraida Del Camp va presentar, en una taula de debat sobre “Visió funcional: el futur és ara”, un estudi dut a terme en relació al mesurament de la satisfacció del pacient operat de cataractes.

L’estudi es basa en l’experiència del pacient a qui s’ha implantat una lent monofocal millorada, per a analitzar de manera estàndard la relació que té amb l’envelliment actiu i la bona qualitat de vida de les persones majors, mesurant la qualitat de vida relacionada amb la visió (DVRV).

Els instruments de mesura que existeixen actualment per a valorar resultats en la cirurgia de cataractes no són perfectes. La majoria es basen en dades objectives de l’exploració oftalmològica. Sí que és cert que alguns oftalmòlegs fan preguntes subjectives sobre la qualitat de vida resultant a nivell visual, però queden molts espais buits sobre la valoració de la visió en la distància intermèdia, que és cada vegada més important per als pacients. Les primeres lents Premium que utilitzàvem corregien bé la visió de prop, però no la intermèdia i els pacients no quedaven satisfets. A poc a poc hem anat millorant les lents Premium, corregint també la distància intermèdia i els pacients estan cada vegada més satisfets.

L’objectiu d’aquest estudi s’ha basat, no en l’ús de lents Premium, sinó en l’optimització de les lents monofocals duta a terme per a millorar la visió en la distància intermèdia. S’ha treballat conjuntament amb la Universitat de l’Envelliment, de la UAB, per a no sols basar-nos en dades objectives de millora de l’agudesa visual, corbes de desenfocament etc.., sinó anar un pas més enllà en tractar d’establir qüestionaris que valorin realment la qualitat de vida visual dels pacients. A tal fi, s’ha treballat per a per a desenvolupar un qüestionari d’aquest tipus i un estudi amb grups focals i entrevistes, durant tot l’any passat, per a anar delimitant camps i donar-li importància als ítems que els propis pacients consideren més rellevants  per a valorar la seva qualitat de vida a nivell visual.

Pots veure el Vídeo complert d’aquest Webinar clicant aquí

 

.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?