Ponències de la Dra. Sabina Lluna

Ponència sobre Ptosi palpebral

El passat dia 20 de maig, la Dra. Sabina Luna va participar en la discussió del pòster “Més enllà de la ptosi”. La Dra. Sabina Luna és experta en oftalmologia infantil, estrabologia i cirurgia de parpelles.

La ptosi palpebral fa referència al despenjament de la parpella. Al marge del defecte estètic, la ptosi dissifulta la visió en cas que la parpella solapi la pupil·la. En aquest cas, no s’hauria d’ajornar la cirurgia. En el cas dels nens, atès que estan en procés de desenvolupament físic i de les funcions dels seus, les conseqüències poden ser més serioses, de l’ordre de la torticoli amb mentó elevat, per compensar la posició de la pupil·la afectada, o l’ambliòpia o ull gandul, ja que lull afectat deixa de realitzar la seva funció, que assumeix laltre ull. La tècnica quirúrgica ha anat evolucionant i els congressos mèdics són un bon punt de trobada per posar en comú nous procediments.

Ponència sobre Plegament de Rectes

El dia 21, la Dra. Luna va defensar un pòster sobre “Plegament de rectes, pas a pas”. El plegament de rectes fa referència a la tècnica quirúrgica que s’ocupa de recuperar la funció normal d’aquests músculs oculars, l’alteració dels quals desemboca en un ull amb estrabisme, o fins i tot, ambiopia (ull gandul).

Cada ull disposa de sis músculs: quatre rectes (lateral, mitjà, superior i inferior) i dos oblics (superior i inferior). Quan un d’aquests músculs falla, es veu afectat un moviment ocular:

  • Quan es produeix un problema al recte lateral, es veu afectat el moviment ocular cap a fora (abducció)
  • Quan es produeix un problema al recte mitjà, es veu afectat el moviment ocular cap a dins (aducció)
  • Quan es produeix un problema al recte superior, es veu afectat el moviment ocular d’elevació (inciclotorsió)
  • Quan es produeix un problema al recte inferior, es veu afectat el moviment ocular de depressió (exciclotorsió)

Participació de la Dra. Fernández Cosmen en pòster sobre Coriorretinopatia esclopetària

D’altra banda, la Dra. Glòria Fernández Cosmen, retinòloga d’incorporació recent al nostre grup, va participar en l’elaboració del pòster sobre “Coriorretinopatia esclopetària”. La coriorretinopatia esclopetària és una rara lesió resultant d’un trauma per projectil d’alta velocitat que hagi passat adjacent oa través de l’òrbita sense penetrar el globus ocular. Provoca dany coriorretinià de gruix complet i pèrdua visual. El tractament de referència és la vitrectomia primerenca.

Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?