Desepitelització corneal mecànica vs desepitelització corneal amb alcohol en queratectomia fotorefractiva (PRK)

Desepitelización corneal mecánica vs desepitelización corneal con alcohol en queratectomía fotorefractiva (PRK)

Els Drs. Jesús Costa, Joaquin Maurici, Carlos Martín i Pilar Prats, van presentar un pòster al 28 congrés del SECOIR, celebrat a Barcelona entre els dies 15 al 18 de maig de 2013, sota el títol: “Desepitelització corneal mecànica vs desepitelització corneal amb alcohol en queratectomia fotorefractiva (PRK) “.
Aquest pòster recollia l’estudi realitzat en el grup Admiravisión sobre la millor tècnica per desepitelitzar la còrnia en la intervenció de cirurgia refractiva amb PRK.
En els casos estudiats no s’han trobat diferències entre les diferents tècniques de desepitelització quant a agudesa visual amb correcció postoperatòria, ni quant a qualitat visual postoperatòria mesura amb OQAS (MTF). No obstant això, el temps d’epitelització és clarament inferior en els pacients en què s’ha realitzat la desepitelització amb raspall, probablement per la desvitalització de l’epiteli circumdant que passa a les desepitelizaciones amb alcohol.
Així mateix, el dolor que presenten els pacients és clarament inferior en aquells en què la desepitelización s’ha realitzat amb raspall.
Per tant, dins dels límits d’aquest estudi, podem concloure que la millor tècnica per a la desepitelización corneal a la PRK és el raspall de Amoils.
Abrir en WhatsApp
1
¿Tienes alguna duda?
Hola, ¿en qué podemos ayudarte?